Friss időjárásjelentés

Kemény hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ahogyan az várható volt, csütörtökre lenyugodott a légkör Békés, és Csongrád megye térségében, sajnos mégsem lehetett kellemes időjárásban, részünk, óriási volt a fülledtség, hidegfront érkezik, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A csütörtöki napon még Békés, és Csongrád megye szerte kánikula, és sok napsütés volt jellemző, ugyan igen erős gomolyfelhőképződés volt tapasztalható, de zivatar csak Békés megye északkeleti részén tudott kialakulni, ettől viszont eltekintve érdemleges esemény nem történt, mérséklet északnyugati szél jellemzi térségünket.

Az előttünk álló éjszaka  a nyugalom jegyében telik, átmenetileg stabilizálódik a légkör, pénteken igazán kellemes 18 fokos reggelre ébredhetünk, azonban a zavartalan napsütés inkább délelőtt lesz jellemző, s a délutáni órákban egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés lesz majd megfigyelhető, a kánikula búcsúzik, hisz nyugat felől egy markáns hidegfront éri el hazánk, ezzel együtt Békés, és Csongrád megye tájait is.

A frontérzékenyek, és szívbetegek kellemetlen panaszokkal számolhatnak, erős hidegfrontról van szó, és míg csütörtökön 32 vasárnap már csak 25 fokot mérhetünk majd.

Szombaton a hidegfront még csak a Dunántúl tájaira hoz jelentős esőt, heves zivatarok formájában, s így aki az említett térségbe készül, erős zivatarokkal számoljon  a péntek délután folyamán, szombattól már erősen szeles időjárásra.

Békés, Csongrád megye tájait a péntek éjszakai órákban éri el a markáns hidegfront, térségünkben heves zivatarokkal, intenzív felhőszakadással, és kisebb körzetekben jégesővel is számolnunk kell, a zivatarokat sok esetben viharos kifutószél kísérheti.

Szombaton a nappali órákban is érkezhetnek kifejezetten erős zivatarcellák, majd egyre hidegebb levegő érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, a front elvonulása után vasárnap már csak 25 fok várható s lassan stabilizálódik a légkör, s a hét utolsó napján egyre több napsütéssel számolhatunk, és élénk északi légmozgás társul hozzá.

Összegezve markáns hidegfront érkezik péntek éjszaka Békés, és Csongrád megye térségében, igen heves zivatarokkal, így mozgalmas, és egyben kissé kellemetlen hétvégére készülhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.