Friss időjárásjelentés

Kemény hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A kissé esős pénteki nap után kellemesen napos időjárás várható szombaton Békés s Csongrád megyében így használjuk is ki a szép időjárást, mert nem tart sokáig, erős hidegfront közeleg, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Pénteken Csongrád megyében 2-3, Csongrád megyében 3-5 mm eső hullott záporok formájában, és azért napsütésben és részünk lehetett, 7 fokon tetőztek a napi maximumok, ami ilyenkor februárban barátinak mondható, az átlagosnál közel 6 fokkal enyhébb időjárásunk, de az Északi-középhegységben havazott, és így ott időjárásunk teljesen más arcát mutatta, a délelőtt még erős szél délutánra mérséklődött.

A szombat hajnali órákra sokat tisztult az égbolt, tovább mérséklődött a légmozgás s így nem is meglepő, hogy a szombat hajnali órákra fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megyében.

A mai napon kellemes időjárás várható sok napsütéssel, 9 fokkal, mérsékelt légmozgással, csapadék nem várható a szombati napon, a Dunántúlon viszont előfordul egy-egy zápor.

Szombaton éjszaka erősebb éjszakai lehűléssel számolhatunk, s fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek és a mérsékelt légmozgás következtében foltokban ködmezők is képződhetnek lakott területeken kívül, s így óvatosan a közlekedéssel a vasárnap hajnali órákban, a köd, és a fagy nem jó párosítás.

Vasárnap már a felhőké a főszerep, egyre több lesz a felhőátvonulás, kisebb záporok előfordulhatnak.

Jól jelzi ez, hogy nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, erős hidegfront közeleg, és hétfőn hajnalban viharos szél kíséretében eléri Békés, s Csongrád megyét, akár 75 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, az erős széllökések fákban, tetőszerkezetekben is kárt tehetnek, s akár villanyvezetékeket is megrongálhatnak, akadozhat az áramellátás, jelentős eső azonban nem várható.

A front kedd hajnalra elhagyja térségünket, így kedd hajnalban fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek így jobb az óvatosság Békés, és Csongrád megye útjain.

Említésre méltó csapadék jövő hét szerdán érkezhet Békés és Csongrád megye térségébe, a tél még várat magára, de ami késik, nem múlik, nem kizárt, hogy márciusban nagyot fordul időjárásunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.