Friss időjárásjelentés

Kemény hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Időjárásunk valóságos ámokfutásba kezdett,  Békés, s Csongrád megye tájain frontok egész sora vonul át, szombat hajnalra a front csapadékzónája elérte térségünket, és ez még csak a kezdet, lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

A pénteki nyugodt, jelentős légmozgástól, és széltől is mentes időjárás után nagy változás következett be  Békés, és Csongrád megye időjárásában, a szombat hajnali órákban jelentősen megerősödött már a déli légmozgás, a korán útnak indulókat pedig közepes intenzitású eső fogadta.

Az erős szél ellenére mondhatni drasztikus felmelegedés kezdődött pénteken még 8 fokos maximumokat mérhettünk, szombaton 12-14 fok várható a délutáni órákban, vasárnap pedig a 20 fokot is elérhetjük az erős déli légáramlásnak köszönhetően, az erős szél erősen rombolja majd hőérzetünket.

Szombat este újabb csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, így aki még akkor indul még a temetőbe az esernyőt nem árt ha magával viszi jó szolgálatot tehet, bár az erős szél miatt könnyen lehet hogy nem sok hasznát vesszük.

Vasárnap is marad a felhős égbolt, azonban a hét utolsó napján jelentős esővel nem kell számolnunk, de tovább erősödik a légmozgás, sőt, viharos széllökésekkel is várhatóak melyek sebessége elérheti a 65-70 km/h-t, ami veszélyt jelenthet a közlekedők számára, és a viharos széllökések akár vastagabb faágakat is leszakíthatnak, villanyvezetékekben, és háztetőkben is kárt tehetnek.

Hétfőn este már egy újabb, s ezúttal hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és így újabb csapadékhullám várható, és kedden az eső mellett akár kisebb zivatarok is elfordulhatnak, s ami már így novemberben több, mint szokatlan, keddtől lehűlés veszi kezdetét.

Szerdán, és csütörtökön is marad a borús időjárás szórványos esőkkel, s az előttünk álló 4-5 napban igen  jelenetős csapadékmennyiség várható Békés, s Csongrád megye térégében, a vasárnapi, s valamint hétfői viharos szelet pedig érdemes komolyan venni, komoly veszélyt jelenthet a közlekedésre.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.