Friss időjárásjelentés

Kemény nap vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Az idei nyár legmelegebb napján vagyunk túl, s bizony a szerdai napon Békés, Csongrád megye szerte 35 fok felett tetőzött a forróság, majd erős hidegfront érkezik, lássuk milyen időjárás várható a folytatásban, mert igen kemény csütörtök áll előttünk.

Az már bizonyos, hogy ez nap nem a frontérzékenyeké lesz, és azoké sem, akik nehezen viselik a hirtelen időjárás változást.

Rendkívül enyhe, 20 fokos reggelre ébredhettünk, sajnos ez már az a tartomány, amikor már az alvás is kínszenvedés, és egyáltalán nem pihentető, maximum klímával, az pedig nem egészséges, hőségriasztás van érvényben, nagyon vigyázzunk egymásra a közlekedésben is, ilyenkor tompulnak a reflexek.

Csütörtök lehet az idei év talán legmelegebb napja, Békés, és Csongrád megye tájain egyaránt 37 fokot is elérhetik a napi maximumok, nem ajánlatos sokáig napon tartózkodni, sok lesz a napsütés, és igen erős az UV sugárzás, akár 15 perc alatt leéghetünk a napon, gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról.

A csütörtök délutáni órákban fordul a kocka, egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés indul meg, labilissá válik a légkör Békés, Csongrád megye térsége felett, nem véletlenül, s északnyugat felől egy igen markáns hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait a csütörtök késő délutáni, esti órákban.

Igen erős hidegfrontról beszélhetünk, péntekre közel 10 fokot zuhannak a hőmérsékletek, míg a mai nap folyamán 37, addig pénteken már csak 28 fok várható a legmelegebb délutáni órákban, ilyen markán, és erős lehűlés még az egészséges emberi szervezetet is megviseli.

A szélcsendes időjárásnak is búcsút mondhatunk, a jelenlegi mérsékelt délnyugati légmozgást a délutáni órákban fokozatosan erősödő északi, majd északkeleti légmozgás váltja, mely szerencsére kisöpri a forró légtömegeket Békés, és Csongrád megye térségéből is.

A hidegfront érkezésekor heves zivatarok pattannak ki, és amik ugyan kisebb területeket érintenek majd, azonban felhőszakadással, jégesővel, és viharos kifutószéllel is számolnunk kell egy-egy hevesebb zivatar érkezésekor, s összegezve igazán változatos nap áll előttünk, csütörtökön még Békés, és Csongrád megye szerte a kánikuláé a főszerep, majd az esti órákra megérkezik a markáns hidegfront erős lehűléssel, s este pedig akár hevesebb zivatarok, erősödő légmozgás várható, így az erős kánikula uralmának vége szakad.

Vasárnaptól újabb felmelegedés kezdődik Békés, Csongrád megye térségében, azonban ismét hidegfront érkezése várható, így a vasárnap kezdődő felmelegedés a keddi napon ismét megtorpan.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója  Békés Takarék Szövetkezet.