Friss időjárásjelentés

Kemény nap vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárási szempontból mindenképpen kijelenthetjük, hogy kemény nap áll Békés, Csongrád megye lakói előtt, ahogyan az várható volt a szerdai napra tetőfokára hágott a légköri labilitás, lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban?

Viszonylag enyhe, de zivataros reggelre ébredhettek elsősorban Békés megye lakói, sok helyen zivatarok, s felhőszakadások jellemzőek Békés megye tájain, pár óra leforgása alatt több helyen 8 mm-t meghaladó eső hullott.

Ezzel még sajnos nincsen vége, és a java még hátra van, a szerdai nap akár heves zivatarok érkezésével is számolnunk kell, izzik a légkör Románia térségében, és keleti, valamint északkeleti irányból várhatóak a csapadékgócok, melyeket helyenként jégeső, viharos kifutószél kísérhet.

Ehhez hasonló időjárási jelenségekre készülhetnek Szolnok lakói is, és ugyanis az említett város felé igen igen komoly zivatarcella közeledik, ami még 9 óra előtt eléri Szolnokot.

Békés, és Csongrád megye térségébe a szerdai napon további heves zivatarok érkeznek, és még a délelőtti órákban is pillanatok alatt kialakulhatnak akár helyi zivatarok is, 24 fokon tetőznek a napi maximumok, az eddigi északnyugati légmozgást fokozatosan déli váltotta, így Afrika felől meleg légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, így nem meglepő, hogy pénteken akár 30 fok közeli napi maximum értékeket mérhetünk.

Csütörtökön még egyébként további, akár heves zivatarokra készülhetünk Békés, Csongrád megye tájain tehát a légkör még holnap sem nyugszik, sőt, sajnos hétvégére hidegfront érkezik, ami újabb zivatarokat eredményez majd, és így marad időjárásunk erősen csapadékra hajló jellege hétvégén is, de hőmérsékleti szempontból már a nyárban érezhetjük magunkat, és hétvégén már 30 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található a facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.