-Hirdetés-

Kemény nap vár Békés, és Csongrád megyére, erős szél, majd zivatarok érkezhetnek! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően  időjárásunk hétfőn igen változatos jelleget ölt, vége a nyugodt napoknak, délnyugat felől több hullámban érkezik csapadék térségünkbe, délután zivatarok is érkezhetnek!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán megélénkült, a hajnali órákra pedig kifejezetten megerősödött a déli légmozgás térségünkben, ezzel egy időben fokozatosan megvastagodott a felhőzet, Békés, és Csongrád megye szerte tapasztalható kisebb intenzitású csapadékhullás.

Enyhe volt az éjszaka, 10 fokot mutatnak a hőmérők, az erős szél ellenére hétfőn tetőzik a meleg, a déli órákban +16, +18 fok köré emelkednek a hőmérsékleti maximumok.

Napközben pár órás napsütéssel is számolhatunk jellemzően a délelőtti órákban, majd a déli órákat követően újabb erős felhősödés kezdődik délnyugat felől, és egy hidegfront is célba veszi Békés, és Csongrád megye térségét.

A hideg-meleg légrétegek keveredésének köszönhetően  a Tisza vonalában záporok, zivatarok képződhetnek, melyek jó eséllyel érintik majd Békés, és Csongrád megye térségét a hétfő délutáni órákban, zivatarok idején az amúgy is erős szél viharossá fokozódhat, óvatosan a közlekedéssel!

Az esernyő a mai nap alap tartozéka (lenne), azonban az erős szél miatt nem sok hasznát vesszük majd.

A csapadékzóna kedd hajnalra elvonul, jelentősen mérséklődik a szél, és az eddigi erős déli légmozgást kissé élénk északnyugati váltja, fokozatos lehűlés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.