Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Nem tévedés, időjárásunk alaposan bekeményít Békés, és Csongrád megye szerte, s így bizony a hétfő késő délutáni esti órákban heves zivatarokkal kell számolnunk és lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

Rendkívül labilis Békés, és Csongrád megye térségében a légkör s ez nem igazán jó hír, már a délelőtti órákban erős gomolyfelhőképződés volt megfigyelhető, ami még sajnos a délutáni, esti órákra fokozódni fog.

28 fok várható a mai napon, és a zivataroktól eltekintve szélmentes időjárás s azonban még fontos megjegyezni azt, hogy az este érkező zivatarok idején a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, akár 90 km/h széllökések is előfordulnak majd.

Ekkora erejű széllökések már fákat dönthetnek ki, épületeket s akár villanyvezetékeket rongálhatnak meg, hétfőn este ne parkoljunk fa alá autóinkkal, s ne álljunk fa alá mert igen nagy a villámcsapás veszélye.

Vasárnap Nyíregyháza, és Kecskemét térségében voltak pusztító viharok, sajnos Békés és Csongrád megye sem marad ki a szórásból, s Szeged térségében már most zivatarok vannak kialakulóban.

Az esti órákban már Békés megyében is veszélyes zivatarok várhatóak, amiket jégeső s felhőszakadás kísérhet, rövid idő alatt akár 25 mm-t meghaladó eső is lehullhat, sajnos a zivatarokhoz intenzív villámtevékenység is társulni fog.

Kedden tovább tart a zivatarokkal, viharokkal megtűzdelt időjárás Békés, és Csongrád megye térségében, sőt egészen péntekig ilyen szeszélyes, és veszélyes időjárás várható.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.