Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hétfő éjszaka, a kedd hajnali órákban már meg is érkezett a mediterrán ciklonról levált egyik peremfelhőzet Békés, és Csongrád megye térségébe, a reggeli órákig 5-6 mm eső hullott tájainkon, a java még csak most jön, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Enyhe volt a hajnal, 15 fokra ébredhettünk, s a hajnali órákban kissé tisztult az égbolt, de 9 óra után már újabb jelentős csapadékgóc éri el Békés, és Csongrád megye térségét, bár a délelőtti záporok, s zivatarok, valamint felhőszakadások még inkább Békés megyét érintik majd, komoly csapadékkal számolhatunk, s egy-egy hevesebb cellából rövid idő alatt akár 10-15 mm csapadék is hullhat.

A napsütés ma nem jut szerephez, a jelentős, és erősebb zivatarcellák annál-inkább, s az erősebb cellák a délutáni, kora esti órákban érkeznek majd, melyek már Békés, és Csongrád megyét is egyaránt érintik, a hőmérsékletek is visszaesnek, hétvégén még 30, a keddi napon már csak 23 fokot mutatnak a hőmérők a délutáni órákban, de az élénkülő légmozgás miatt hőérzetünk 20 fok körül alakul majd.

A hevesebb zivatarcellák környezetében pillanatok alatt viharossá fokozódhat a légmozgás felhőszakadás , és jégeső sem kizárt, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Kedd estére a mediterrán ciklon távozik  Békés, és Csongrád megye térségéből, átmenetileg tisztulni fog az égbolt, azonban szerdán reggel már erős hidegfront érkezik, s a holnapi napon is komoly zivatarokkal, esetenként viharokkal kell számolnia Békés, és Csongrád megye lakóinak, és már narancssárga riasztás is érvényben van térségünkre vonatkozólag, amit komolyan kell venni.

Fa alá senki ne álljon zivatar idején se gyalogosan, sem autóval, a pillanatok alatt megerősödő légmozgás akár fákat csavarhat ki helyükből, és villanyvezetékekben is kárt tehet, igaz ez a keddi, és a szerdai napra is.

Csütörtöktől lehűlés kezdődik, visszaesnek a hőmérsékletek, a csütörtöki napon már csak 20 fok várható, ami sajnos nem mondható nyáriasnak.

Összegezve Békés, és Csongrád megye lakói kemény napokra készülhetnek, s intenzív, és heves zivatarok érkeznek térségünkbe, heves kísérőjelenségekkel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.