Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos 2 napig tartott a szép időjárás Békés, és Csongrád megye térségében, mert hisz egy hidegfront közeleg, s így már a csütörtöki napon komoly zivatarok alakulhatnak ki Békés, és Csongrád megye tájain, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk.

Az előző hidegfront után ismét erős felmelegedés indult meg, s szerdán ismét 34 fokot mutattak a hőmérsékletek igazi kánikulai időben lehetett részünk, bár azért vigyázni, s mert az öröm korai, napozni csütörtök délelőtt egyáltalán nem ajánlott.

Már a kora reggeli órákban intenzív gomolyfelhőképződés indult meg, így jól jelezvén, hogy a mai napot se ússzuk meg komolyabb zivatarok, viharok nélkül Békés, Csongrád megye tájain.

Az esőből már pedig kicsit sok, hiszen az elmúlt 10 napban már átlagosan 120 mm eső hullott a tájainkon, ami közel 3 havi csapadékmennyiségnek felel meg, sajnos bizony, a most érkező enyhe, nedves légtömegek is kisebb körzetekben heves felhőszakadásokat okozhatnak amely mellé intenzív villámtevékenység, sőt sok esetben jég is társul a mai napon a pénteki napon is veszélyes zivatarok érkezésével kell számolni térségünkben.

Több erős zivatart viharos kifutószél kísérhet, 90 km/h-t meghaladó széllökésekkel, és amit nem lehet figyelmen kívül hagyni hiszen ekkora erejű széllökések komoly károkat okozhatnak, fákat dönthetnek ki, villanyvezetékeket, házakat rongálhatnak meg, és így a csütörtöki, és pénteki napon ne parkoljunk fák alá, a viharok bárhol, sajnos bármikor lecsaphatnak, méghozzá igen nagy erővel.

A Dunántúlt már a reggeli órákban elérte a hidegfront, és ami a hőmérsékleteken is jól látszik, míg Békés megyében 27 s addig Sopronban csak 19 fokot mutatnak a hőmérők, és a Dunántúlon már kialakultak az első komolyabb zivatarok is.

Zivatarok, viharok képződésével bizony már a délelőtti órákban számolni kell Békés, s Csongrád megye tájain, így a nap további része igen mozgalmasnak ígérkezik, a péntek is hasonlóan szeszélyes, és egyben veszélyes időjárást is tartogat számunkra, Békés, és Csongrád megye szerte, ennek ellenére komoly lehűlés nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.