Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Nincs mit sajnos szépíteni rajta, időjárásunk alaposan bepörgött, és már a délelőtti órákban labilissá vált a légkör Romániában, és várható volt, hogy a délutáni órákra Békés, és Csongrád megye szerte is szintén berobban a légkör, amiből Szerbia sem maradhatott ki.

A Kárpát-medencét, így Békés, és Csongrád megye légkörét is trópusi eredetű, s magas páratartalommal rendelkező légrétegek töltik ki, amik kitűnő táptalajt biztosítanak az erős zivatarok képződésének, még a délelőtti órákban a fülledt, meleg időjárásé volt a főszerep, azonban a kora délutáni órákban megérkezett az első erősebb zivatarcella viharos kifutószéllel, ami Csorvás-Orosháza között fákat döntött ki, s a vasúti közlekedésben is fennakadást okozott.

A késő délutáni órákra ismét erős gomolyfelhőképződés volt tapasztalható dél felől, és sajnos Románia, s Szerbia térségében újabb, erős zivatargócok képződtek, így az esti órákban Békés, Csongrád megye tájain heves zivatarok megjelenésével számolhatunk, és amik ugyan kisebb területeket érintenek majd, de nagy kárt tudnak okozni, az érkező zivatarokat felhőszakadás, jégeső, és viharos kifutószél is kísérheti.

A légkör ezúttal csak a késő éjszakai órákra stabilizálódik, de csak átmenetileg, és csütörtökön a délelőtti órákban még ismét a napsütésé a főszerep, de a déli órákhoz közeledve ismét felizzik a légkör, a délutáni órákban pedig a holnapi nap folyamán is heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe.

Rendkívül megterhelő ez az időjárás sajnos az emberi szervezet számára csütörtökön már 32 fok várható, igen magas páratartalommal, ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, és ha lehet ne parkoljunk fák alá, s mert a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, ez igaz a szerda esti, és csütörtök nappali órákra is.

A távolabbi kilátásokban pedig egy hidegfront látszik körvonalazódni, ami a hétvégére érkezhet Békés, s Csongrád megye térségébe, így igen mozgalmas, és egyben veszélyes napoknak nézünk elébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.