Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A hét eddigi részében trópusi eredetű, magas nedvességtartalmú légtömegek alakították Békés, Csongrád megye időjárását, helyenként komoly felhőszakadásokat, jégesőket okozva, a folytatás sem lesz egyszerű, egy markáns hidegfront érkezik a hétvégén, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A csütörtöki napon kissé csökkent a kialakuló zivatarcellák mennyisége, ez az állapot csak átmeneti volt, és nem lélegezhetünk fel, már a péntek reggeli órákban robbant a légkör a Tisza vonalában, és így Békés megye tájain már a reggeli órákban záporok, és kisebb zivatargócok jelenhetnek meg, jellemzően kisebb területeket érintenek majd.

Ettől eltekintve kellemes reggelre, 18 fokra ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, s északkeleti légmozgás jellemzi tájainkat, ami  kellemes napkezdetnek mondható.

Csalóka az időjárás ezúttal, mert a csütörtöki napot ismét egy záporokkal, hevesebb zivatarokkal tűzdelt péntek délután követi, akár heves zivatarok is érkezhetnek, Lokálisan, kisebb területeken felhőszakadás, és sajnos jégeső sem kizárt, a zivatarok idején a légmozgás pillanatok alatt viharossá fokozódhat.

Egy markáns hidegfront közeleg, a délutáni órákban már ennek az előfelhőzetéből alakulnak ki akár igen heves zivatarcellák, melyek Békés, és Csongrád megyét is érinteni fogják, óvatosan a közlekedéssel, mert egy-egy zivatarcella esetében nem zárható ki a viharos kifutószél, és mely komoly károkat okozhat kisebb körzetekben.

A pénteki napon 30 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és igen magas lesz a páratartalom, ami megterhelő lehet az emberi szervezet számára, a frontérzékenyek is kellemetlen tünetekkel számolhatnak.

Maga a hidegfront szombaton a déli órákat követően érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, heves zivatarok kíséretében, az eddig váltakozó irányú légmozgás északnyugatiba módosul, és megerősödik.

Vasárnap estétől stabilizálódhat a légkör s addig az előttünk álló pénteki, és szombati napon akár 20 mm csapadék is lehullhat Békés, és Csongrád megye térségében, helyenként 30 mm is előfordulhat, így tehát a hétvége sem a nyugalom jegyében telik majd, a jégeső, és felhőszakadások esélyét pedig ne feledjük.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.