Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Az eddigi napokban sem unatkoztunk, Békés, és Csongrád megyét több alkalommal is havazás érte el, és éjszakánként -8 fok köré süllyedtek éjszakánként a hőmérsékletek. A tél első igazi támadásának ezennel vége, jelentős enyhülés kezdődik, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A kedd éjszakai órákban hazánk északi részeit komolyabb havazás érte el, és az Északi-középhegységben valamint Nógrád megyében 5 cm-t meghaladó friss hó hullott, ami nem tart ki sokáig, hiszen jelentősebb enyhülés érkezik országszerte, Békés, és Csongrád megye tájain a 10 fokot is elérhetik a hőmérsékletek a mai napon, erősödni kezd a délnyugati légmozgás is.

Csütörtök hajnalban már csak fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek az éjszakai órákban, a szél még tovább erősödik, így csütörtökön már akár 12-13 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye tájain.

Időjárásunk igazán pénteken keményít be, a pénteki, valamint szombati napon viharos, 70 km/h-t elérő sőt azt meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre, mert ekkora erejű széllökések vastagabb ágakat szakíthatnak le, épületekben, villanyvezetékekben tehetnek kárt.

Az erős felmelegedés ellenére rendkívül kellemetlen hétvégére készülhetünk s mert a hétvégén már akár 15 fok fölé is emelkedhetnek a hőmérsékletek, de a viharos szél erősen rombolja majd hőérzetünket, s az éjszakák is fagymentesek lesznek.

Hétfőre jelentősen mérséklődik a légmozgás, viszont akkor már erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait, és a hétvégi jelentős esőt egye inkább havas eső, havazás váltja majd, így az éjszakai fagyok is visszatérnek, tehát az erős, mondhatni drasztikus felmelegedés csak átmeneti, a télnek bőven van még ereje, így januárban, februárban, de még márciusban is számolhatunk komolyabb havazásokkal.

Összegezve először drasztikus felmelegedés igen sok csapadékkal a hétvégén, majd pedig erős hidegfront érkezése várható, az ilyen szélsőséges időjárás még az egészséges emberi szervezetet is megviseli.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares