Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló napokban igen zord arcát mutatta a tél, Békés, és Csongrád megye szerte 8-10 cm hó hullott, a beáramló hideg légtömegek hatására egész nap fagy jellemezte tájainkat, a folytatás sem lesz egyszerű, lássuk, mire számíthatunk!

Az előttünk álló éjszaka első felében még Békés, Csongrád megye szerte előfordulnak gyenge hóesések, de maximum további 2-3 cm friss hóréteg alakulhat ki, ami igen veszélyessé teheti a közlekedést, így aki most, vagy kora hajnalban indul útnak csúszós utakkal kell számolnia.

A hazánkban használatos csúszásmentesítő anyagok -5 fok alatt nem megfelelően hatékonyak, és bizony az éjféli órákhoz közeledve megerősödik az északi légmozgás, és így még az eddigieknél is jóval hidegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, a reggeli órákra -10 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, az élénk szélnek köszönhetően hőérzetünk -12 fok körül alakul majd.

A hétfőt nevezhetjük akár kakukktojásnak is, a jövő hét első napján többnyire a napsütés dominál majd, ennek ellenére bőven fagypont alatt tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, mindössze -3 fok várható a legmelegebb órákban.

A kedd hajnal is igen zordnak ígérkezik, addigra mérséklődik az élénk, néha erős légmozgás, és a tiszta égbolt, valamint a szélcsendes időjárás kedd hajnalban is igen erős lehűlést eredményez majd Békés, és Csongrád megye térségében, így ismét -10 fok körüli hajnalra ébredhetünk.

Kedden délelőtt északnyugat felől egy újabb csapadékzóna érkezik először Csongrád, majd Békés megye tájaira, és újabb, említésre méltó havazás várható a jövő hét második napján.

A napsütéstől jó időre elbúcsúzhatunk, csütörtökön ismét egy kiterjedtebb csapadékzóna érkezik, ebből újabb jelentős hómennyiség várható, tehát téli csapadékból, és mínuszokból nem szenvedünk hiányt.

Így kijelenthetjük, hogy igazi, hamisítatlan téli időjárásra van kilátás az előttünk álló napokban Békés és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelezés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.