Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Összességében kijelenthető, hogy Békés, és Csongrád megye területe kezd sivatagossá válni, az elmúlt 35 napban nem hullott csapadék térségünkben, a folytatás sem biztató, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Hiába kezdünk a szeptemberbe, tovább tombol a hőhullám, és a nyár, igen mesze még a vége, és jelentősebb enyhülésre egyenlőre nincs kilátás.

Csütörtökön is 34 fok felett tetőztek a napi maximum értékek, azonban további meleg, sőt inkább forró léghullámok érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, pénteken akár 35 fok feletti értékeket is mérhetünk, ami jelentősen eltér az átlagtól.

Az iskolai évnyitók is a forróság jegyében zajlanak majd, erre nem árt ügyelni s nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás, rendkívül erős lesz az UV sugárzás, aki teheti ezúttal ne tartózkodjon a napon, ha nem muszáj.

Az előttünk álló hétvégén is tombolni fog a hőség, éjszakánként 18-20, s nappalonként 36-37 fok várható szombaton, vasárnap is, csapadék, jelentős légmozgás nem várható.

Aki teheti tartózkodjon strandokon, vagy vízparton, de nagyon óvatosan a napozással. A hőhullám még hétfőn, és kedden is kitart, kedden ugyan egy markáns hidegfront éri el hazánk térségét, azonban meglehetősen meggyengült formában, különösen igaz ez a Békés, és Csongrád megyei tájaira.

Erősebb hatást a front inkább a Dunántúlon, valamint északon fejt ki, s ott jelentősebb zivatarok, sőt viharok is kialakulhatnak s a Balaton térségében, akár 90 km/h széllökés is előfordulhat majd.

Békés, és Csongrád megyébe kisebb területeken fordulhat elő zápor, zivatar, és melyek között előfordulhatnak ugyan erősebbek is jövő hét kedden, de minimális eséllyel.

Szerdától kissé mérséklődik a kánikula, azonban továbbra is 30 fok felett tetőznek még a hőmérsékletek, így sajnos nem jelenthetjük ki, hogy vége van a nyárnak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.