Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél ezúttal nem adja meg könnyen magát, csütörtökön is a felhőké volt a főszerep, Békés, és Csongrád szerte fagypont alatt tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, élénk volt a légmozgás, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Az előttünk álló csütörtök éjszaka folyamán már vékonyodni kezd a felhőtakaró Békés, Csongrád megye térsége felett, kissé tovább mérséklődik a légmozgás, eme két tényező miatt ismét erős lehűlés várható, a reggeli órákra -7 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

A pénteki napon kivételesen már sok napsütéssel számolhatunk, azonban ennek ellenére ismét fagypont alatt tetőznek a hőmérsékletek, péntek délutánra még tovább mérséklődik a légmozgás, az eddigi északi szelet délnyugati váltja, így kisebb melegedés következik be szombati napunkra.

A szombat reggeli, kora délelőtti órákban már egy újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, havazás kezdődik, ami átnyúlik a hét utolsó napjára, vasárnapra is, említésre méltó havazásra van kilátás, szombat reggeltől vasárnap délig 5 cm-t meghaladó hóréteg kialakulása várható.

Így közlekedési szempontból igen veszélyes hétvége várható Békés, és Csongrád megyében, óvatosan a közlekedéssel, vasárnap már enyhébb légtömegek érkeznek, így a havazás helyenként havas esőbe, akár ónos esőbe is válthat!

A felmelegedés csak átmeneti, hétfőn viharos északnyugati szél segítségével ismét fagyosabb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, marad a kemény, téli időjárás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.