Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal nem viccel, a várakozásoknak megfelelően a csapadékzóna délnyugat felől a hajnali órákban már meg is érkezett Békés, és Csongrád megye térségébe, erősödő havazás kezdődött, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A korán ébredők Békés, Csongrád megye szerte télies, egyben igen veszélyes útviszonyokra ébredhettek, a hőmérsékletek -4 fokig süllyedtek a reggeli órákra.

A mediterrán térségben intenzív ciklontevékenység folyik, ennek estünk áldozatául mi is, és bizony igen jelentős havazással számolhatunk a keddi nap folyamán Békés, és Csongrád megye térségében, a lehulló hó mennyisége helyenként elérheti, sőt meg is haladhatja a 10 cm-t szerda reggelig.

Kedden egész nap fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek, a lehulló hóréteg stabilan megmarad majd, és a kedd délutáni órákban igen veszélyes útviszonyokra célszerű készülni, a mellékutak többsége szinte járhatatlan lesz, de a főutak eltakarítása is komoly nehézségekbe ütközik majd a mai napon.

A havazás kisebb intenzitással, még kedd éjszaka is folytatódik, szerda hajnalban is komoly, és veszélyes útviszonyokkal számoljunk.

Szerdán a déli órákhoz közeledve  a csapadékzóna elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, jelentős csapadékot hagyva maga mögött, de időjárásunk felhős jellege továbbra is megmarad, a szerdai napon is mindössze 1 fokon tetőznek a napi maximum értékek, így jelentős hóolvadás nem várható.

Szerda éjszaka megerősödik az északi légmozgás, ami újabb veszélyt rejt magában, mert így csütörtökön komolyabb hófúvásokkal kell számolni Békés, és Csongrád megye térségében, ami jelentősen növelheti a balesetek bekövetkezési kockázatát, és a csütörtöki napon is fagypont alatt tetőznek a hőmérsékletek.

Összegezve télies, és igen veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt, jelentős havazás kíséretében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.