Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A idei télre igazán nem mondhatjuk, hogy unalmas, vagy hóban szegény lenne, jelenleg területi átlagban 15 cm hó fedi Békés, és Csongrád megye tájait, de a tél támadása még nem ért véget, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló szerdai napon a tartós, és egyben jelentős havazást okozó csapadékzóna már elhagyta Békés, Csongrád megye térségét, mai napunkon a felhők domináltak, 1 fokon tetőztek a hőmérsékletek, mérsékelt északkeleti lémozgás társult hozzá.

A mediterrán térségben továbbra is aktív ciklontevékenység folyik, így nem meglepő, hogy ez Békés, és Csongrád megye időjárásra is hatással lesz.

A szerda éjszaka első felében Békés, Csongrád megye szerte főleg lakott területen kívül sűrű ködmezők képződnek, e mellé még fagypont alatti hőmérsékletek társulnak, és közlekedési szempontból veszélyes éjszakának nézünk elébe, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A csütörtök kora hajnali órákban már délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és -2 fokig süllyednek a hőmérsékletek a csütörtök reggeli órákra.

Csütörtökön a kora délelőtti órákban mérsékelt csapadékhullás kezdődik, ekkor hideg-meleg légrétegek keverednek, ennek köszönhetőn kisebb területeken akár ónos eső is előfordulhat Békés, Csongrád megye területén, és mindössze fagypont körül tetőznek a hőmérsékletek a csütörtöki napon.

A csütörtök reggeli órákban feltámad, érezhetően megerősödik először az északkeleti, majd északi szél, hófúvás esélye ezúttal nem valószínűsíthető, mivel térségünkben átmeneti enyhülés következik be, és a porhó összeáll tapadós hóréteggé.

Az erősödő északi légmozgás segítségével újra fagyosabb légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, így a kezdeti havas esőt, ónos szitálást csütörtök este már mindenütt ismét havazás váltja.

Csütörtök estétől péntek reggeli újabb jelentős, 5 cm-t meghaladó hóréteg kialakulása várható Békés, és Csongrád megye tájain, így az elmúlt napokban lehullott hóréteg vastagsága helyenként elérheti, és akár meg is haladhatja szombatra a 20 cm-t, kétségtelen, ez a “télimádók” hétvégéje lesz.

Összegezve a szerda éjszakai, valamint a csütörtök reggeli órákban óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, sűrű ködmezők, és fagypont alatti értékek várják az útnak indulókat, és újabb csapadékzóna érkezik, ami csütörtökön kezdetben ónos eső, majd havazás formájában hullik alá.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.