Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Mint ahogyan az elmúlt hetekben tapasztalhattuk, időjárásunk nem találja a “helyét”, már most a májusi cserebogarak is megjelentek, májust érez a természet, azonban komoly változás várható Békés, Csongrád megye időjárásában!

A mögöttünk álló hétfői napon a hidegfront távozását követően visszaestek a maximum hőmérsékletek, s mindössze 16-17 fokot mérhettünk Békés, Csongrád megye tájain, némi napsütésben is lehetett részünk, de a felhőké volt a főszerep, említésre méltó csapadék nem hullott.

Az előttünk álló napokban már jóval enyhébb, nedvesebb légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, és így a keddi napon kora nyárias időjárásban lehet részünk, 22 fokot is mérhetünk tájainkon, s a labilis légtömegek érkezésének hatására jelentősen nő a záporok, zivatarok képződési esélye.

Kedden, a kora nyárias időjárás ellenére igen sok lesz a felhőátvonulás, lokális, kisebb területeket érintő, de akár hevesebb zivatarokkal is számolnia kell Békés, s Csongrád megye lakóinak, főleg a késő délutáni órákban.

A légmozgás alapvetően mérsékelt tartományokban mozog majd, azonban a zivatarok idején a szél ereje pillanatok alatt viharossá is fokozódhat.

A légköri labilitás szerdán, valamint csütörtök éri el csúcspontján, és akkor kemény zivatarok érkezésével kell számolni Békés, Csongrád megye térségében, ezeken a napokon kisebb körzetekben felhőszakadás s akár jégeső sem kizárt, viharos kifutószéllel, ami katasztrofálisan hatna a mezőgazdaságra, s kertekre.

Kell az eső az tény, de nem minden áron, a szerdai, valamint csütörtöki napon nagyon óvatosan Békés, s Csongrád megye útjain a közlekedéssel, hevesebb zivatarok környezetében viharossá fokozódó szél akár vastagabb ágakat is leszakíthat, és villanyvezetékekben is kárt tehet.

Összegezve igen kemény napokra készüljünk Békés, és Csongrád megye térségében, záporok, s zivatarok egész sora érkezik, 3 nap alatt területi átlagban akár 15-20 mm csapadék is lehullhat, a dörgés, villámlás sem marad el.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.