Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A mögöttünk álló vasárnap reggelre fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, így veszélyessé téve a közlekedést, lakott területeken kívül páralecsapódásokból útlefagyások keletkeztek, még kissé élénk volt a délkeleti légmozgás, ami gátolta az erősebb ködképződést.

Egy anticiklonnak köszönhetően ragyogó, és napsütéses időjárásban lehetett részünk, s 12 fokon tetőztek csak a hőmérsékletek még a sok napütés ellenére is a vasárnap délutáni órákban

Az előttünk álló vasárnap esti órákra a délkeleti szél tovább mérséklődik, iránya északkeletibe módosul, és Békés, valamint Csongrád megye szerte sűrű ködmezők képződnek, már lakott területeken belül is, és fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, ami rendkívül veszélyes közlekedési szituációkat okozhat, hisz a köd, és a fagy nem éppen szerencsés párosítás, hétfő reggelre -1 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

Így igen csípős, és veszélyes hétfő reggelre ébredhet Békés, és Csongrád megye lakossága, és hétfőn pedig még a napsütésé a főszerep, valamint a keddi napon is, de szürke, ködös, fagyos reggelek várnak ránk.

A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között stagnálnak majd, szerdáig jelentős csapadéktól, s légmozgástól nem kell tartanunk, addig az anticiklon védi térségünket az esetlegesen érkező frontoktól, ciklonoktól.

A szerda esti órákra az anticiklon kilép térségünkből, egy igen jelentős csapadékot okozó ciklon érkezhet Békés, s Csongrád megye térségébe, így az éjszakai fagyoktól átmenetileg majd búcsúzunk, és minimális felmelegedés tapasztalható majd de nem lesz melegünk, szerda éjszaka, s csütörtökön kiadós eső várható a ciklon felhőzetéből.

A déli légmozgás a szerdai napon megélénkül, ennek köszönhető részben a minimális felmelegedés. Már a csapadékzóna pénteken kilép térségünkből, marad az élénk légmozgás, pénteken felhőátvonulásokban gazdag napra számíthatunk, de már említésre méltó eső nem várható.

A hétvégén igen erős lehűlés kezdődik Békés és Csongrád megye térségében, és már így téliesre fordulhat időjárásunk december elején, könnyen meglehet, hogy szánon jön a Mikulás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.