Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a szerda éjféli órákban a ciklon áttörte a Tisza vonalát, és elérte Békés, és Csongrád megye térségét, kiadós, 5-8 mm eső hullott és akadnak olyan területek is, ahol még a 10-mm-t is elértük, sőt, kissé meg is haladtuk.

Időjárási szempontból igen kellemetlen csütörtökre számíthatunk, s erős déli légmozgás mellett 13 fokig emelkednek a napi maximum hőmérsékletek, de az erős szél miatt hőérzetünk 10 fok körül alakulhat, és a mai napon is a felhőké a főszerep, a délelőtti órákban további csapadékgócok érkezése várható.

Péntek hajnalra már igen jelentősen mérséklődik a légmozgás, kissé tisztul már az égbolt, s ami kedvez a ködképződésnek, így a hét utolsó munkanapján óvatosan a közlekedéssel, és a sűrű ködképződés inkább lakott területeken kívül lesz jellemző, 8 fokig süllyednek a hőmérsékletek a péntek reggeli órákra.

Sajnos pénteken is még a felhőké a főszerep, bár elvétve kevés napsütés is előfordulhat, azonban nagyon komoly lehűlés veszi kezdetét, péntek éjszaka északkeletibe módosul a légmozgás, és fagyos légtömegek zúdulnak Békés, és Csongrád megye térségébe.

Így a hétvége már-már télies időjárást tartogat hőmérsékleti szempontból, és szombaton már 10 fok alatt tetőznek a napi maximum értékek, vasárnaptól pedig visszatérnek az éjszakai fagyok, s melyek már jóval erősebbnek ígérkeznek, mint az eddigiek, s vasárnap hajnalban lesznek olyan pontok Békés, és Csongrád térségében ahol -3 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, akkor az útlefagyásokra is nagy esély lesz, nagyon óvatosan a közlekedéssel a hétfő hajnali órákban.

Hétfőn este egy markáns mediterrán ciklon érkezik, Békés, valamint Csongrád megye szerte is jelentős, s igen kiadós csapadékkal számolhatunk a lehűlés tovább folytatódik, s így kezdetben eső, majd már egyre inkább havas eső lesz jellemző, és kedd hajnalra már kifejezetten veszélyes közlekedési viszonyok lesznek jellemzőek Békés, s Csongrád megye tájaira, erre érdemes lesz ügyelni autósoknak, kerékpárosoknak is.

A jövő hét egyértelműen téliesen hideg időjárást tartogat s az év ezen időszakához képest már igen hideg időjárásra számíthatunk, mindössze 3 fok körül alakulnak a napi maximum hőmérsékletek a hétfői, és a keddi napon, de jelentőseb felmelegedésre a továbbiakban sincs kilátás, autóinkat érdemes felkészíteni a télies útviszonyokra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.