Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk igen szeszélyes arcát mutatja míg Csongrád megyében 5, és addig Békés megyében fagypont magasságában tetőztek a hőmérsékletek, nyugat felől enyhébb, nedvesebb légtömegek érkeznek, s lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

A szombati napunkat is a ködös, s fagyos tájak jellemezték, s főleg Békés megyében, így a sűrű ködmezők az említett térségben csak a délutáni órákba oszlottak s az enyhülés Csongrád megyében jóval hamarabb következett be, ezért a nagy hőmérsékletkülönbség is.

Igen kellemetlen, és az éjszakák tekintetében veszélyes napok állnak előttünk, s az előttük álló napokban fagyos légtömegek érkeznek térségünkbe s még előtte egy hidegfront érkezése várható a szombat éjszakai órákban, Csongrád megyében eső, havas eső, s Békés megyében pedig havas eső várható de hózáporok is előfordulhatnak a vasárnap hajnali órákban, azonban jelentősebb hóréteg kialakulása nem várható.

A vasárnap hajnali órákra fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek főleg Békés megyében, így óvatosan az utakon.

Vasárnap jelentősen megerősödik az északi légmozgás, fagyos légtömegek zúdulnak térségünkbe, s így az előttünk álló napokban keményen fagyos éjszakák várhatóak, kedden Békés, Csongrád megye tájain akár -8 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek,ami már kemény fagynak számít, még januárban is, s az élénk északi légmozgás vasárnap pedig még tovább rombolja hőérzetünket.

A front vasárnap délután elhagyja térségünket, így a délutáni órákban már a napsütésé a főszerep, s 2 fok várható a jövő hét első napján.

Kedden tovább mérséklődik a légmozgás, s szintén sok napsütéssel számolhatunk, jelentős felmelegedés azonban továbbra sem várható, maradnak a keményen fagyos éjszakák.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.