Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk ezúttal nem tréfál, és ismét hétvégén “borít”, igen komoly változás várható Békés, Csongrád megye időjárásában az előttünk álló napokban, a nyárias időjárást elfelejthetjük, s lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Már pénteken, a késő esti órákban is heves zivatarok érték el hazánk északkeleti tájait, és egyre labilisabb légtömegek érkeznek hazánk térségébe, ami Békés, s Csongrád megye tájait sem kerülik el, és szombaton még a délelőtti órákban a napsütésé a főszerep, kissé élénk légmozgás társul hozzá, 35 fok várható.

Délelőtt inkább a Balaton, és a Dunántúl térségében alakulhatnak ki hevesebb zivatarok, majd már egyre inkább áttevődik a csapadék súlypontja az Északi-középhegység tájaira így aki erre a hétvégére időzítette nyaralását, az bizony rosszul választott.

A késő délutáni, esti órákban már Békés, s Csongrád megyében is igen labilissá válik a légkör, és kedvező feltételek állnak össze hevesebb zivatarok, felhőszakadások kialakulásához, melyekhez viharos kifutószél is társulhat, és sajnos jégeső is előfordulhat kisebb körzetekben, így a délutáni, esti órák már sajnos nem a nyugalom jegyében telnek majd.

Az érkező, akár igen jelentős csapadék ellenére még vasárnap marad a kánikula, és a labilis légkör, és így a hét utolsó napján is heves zivatarok érkezésével számolhatnak Békés, és Csongrád megye lakói és ekkor már megélénkül a légmozgás is.

A jövő hét is borús, esős időjárást tartogat, főleg a hétfői napon és jelenetős lehűlés kezdődik, s az addigi déli légmozgást már északnyugati váltja, összességében igen szeszélyes hétvége áll előttünk.

Az előttünk álló időszak igen megterhelő lesz a frontérzékenyek, idősek, szívbetegek számára.

Összegezve a hétvége folyamán több hullámban heves zivatarok érik el Békés, és Csongrád megye tájait, hétfőig ennek ellenére marad a kánikula, majd erős lehűlés kezdődik térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.