-Hirdetés-

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megyére! Részletek!

A mögöttünk álló szerdai napon a várakozásoknak megfelelően a felhők domináltak, kisebb záporok fordultak elő térségünkben, sajnos a folytatásban jelentősen bekeményít időjárásunk, lássuk a folytatást!

A folytatást, mely nem sok jót ígér, minden jel arra mutat, hogy hétvégén átmenetileg visszatér a tél Békés, és Csongrád megyébe.

Az előttünk álló éjszaka folyamán felszakadozik a felhőzet térségünk felett, így ennek, és a tartós északnyugati, de már mérsékelt légáramlásnak köszönhetően fagypont köré csökkennek a hőmérsékletek a hajnali, kora reggeli órákra.

A délelőtti órákban még számíthatunk némi napsütésre, azonban nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és a déli órákhoz közeledve átmeneti záporok fordulhatnak elő térségünkben, azonban jelentős csapadék még a holnapi nap folyamán nem várható, 10 fokon tetőznek a hőmérsékletek, mérsékelt légmozgással számolhatunk.

Pénteken megélénkül a déli szél, és egy mediterrán ciklon éri el térségünket, így a pénteki, valamint a szombati nap is az eső jegyében telik, lesznek ugyan csapadékszünetek, azonban a napsütés nem jut szerephez, és összességében jelentős, 15 mm-t meghaladó csapadékkal számolhatunk.

Szombaton jelentősen megerősödik az északkeleti légmozgás, melynek segítségével sarkvidéki eredetű fagyos levegő zúdul Békés, és Csongrád megye térségébe, így a kezdeti esőt szombaton este egyre inkább havas eső, majd havazás váltja.

Bizony a hó ezúttal megmarad, mert a hideg téli időjárás a jövő hét közepéig biztosan kitart majd, hétfőn hajnalban akár -6 fokig is süllyedhetnek a hőmérsékletek!

Igen szokatlan, és cudar tavasz elé nézünk.

Az előrejelezés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

254 Shares