Friss időjárásjelentés

Kemény szerda, és időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk ezután sem pihen, marad igen szeszélyes jellege, és az eddigi rövid idő alatt lehullott 50 mm csapadék után dinamikus, és egyben drasztikus felmelegedés kezdődött Békés és Csongrád megye tájain, s lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

A keddi napon egy mediterrán ciklon haladt át hazánk térségén, azonban Békés, s Csongrád megyét csak érintette a ciklon felhőzete, bár azért Csongrád megye középső, és déli részein jelentős csapadék hullott.

Extrém, és egyben enyhe hajnalra ébredhettünk, éjszaka mindössze 14 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, azonban Békés, és Csongrád megye tájain élénk, délnyugati a légmozgás, viszont például hazánk nyugati, északnyugati részén még északnyugati a légmozgás, így ott 5 fokra ébredhetnek, s nagy most a különbség hőmérsékleti szempontból hazánk két vége között.

A szerda hajnali, és kora reggeli órákban még áthalad Békés, s Csongrád megye felett a mediterrán ciklon maradvány felhőzete, így még azért záporokkal számolnunk kell, s azonban jelentős csapadék már nem is várható, de sok napsütés sem, mai napunkon is a felhőké a főszerep.

Ami igazán kellemetlenné, és kissé veszélyessé teszi napunkat, s az a fokozatosan erősödő délnyugati szél lesz, ami a déli órákhoz közeledve megerősödik, a délutáni órákban pedig már-már viharos széllökések is befuthatnak, melyek sebessége elérheti az 55 km/h-t is.

Óvatosan az utakon, ekkora erejű széllökések már vastagabb ágakat is leszakíthatnak, veszélyeztetve így a közlekedőket, legyen szó akár autósokról, vagy éppen kerékpárosokról.

A délnyugati légmozgás állandósulni látszik Békés, és Csongrád megye térségében, és így a meleg levegő utánpótlása biztosított lesz, és hőmérsékleti szempontból tavaszias nap áll előttünk, hiszen már szerdán 20 fok közelében tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, bár az erős, és helyenként kissé  viharos szél erősen rombolja majd hőérzetünket.

Csütörtökre hirtelen mérséklődik az igen erős légmozgás, erősödik a pára, és ködképződési hajlam is, és csütörtökön, de főleg péntek hajnalban sűrű ködmezők képződhetnek Békés, és Csongrád megye tájain.

Csütörtöktől egyre több napsütésre számíthatunk, tavaszias hőmérsékletekre, pedig lassan már a télnek kellene közelegnie.

Jelentősebb lehűlés nyomai csak a jövő hét közepétől látszanak körvonalazódni, addig pedig időjárásunk tavaszias jelleget ölt, és mint említettem a mai napon erős, már-már viharos széllel számolhatunk Békés, Csongrád megye tájain, délelőtt még kisebb záporokkal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.