Friss időjárásjelentés

Kemény, télies hét vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tavalyi enyhe tél után sokaknak meglepő, hogy az idei tél már decemberben bekeményített, és bizony januárban tovább fokozza erejét, kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, lássuk hogy mi várható a folytatásban?

A mögöttünk álló szombat éjszaka folyamán még Békés, Csongrád megye több pontján volt tapasztalható kisebb intenzitású hóesés, a reggeli órákra már csak Békés megye terültére korlátozódott a havazás, már jelentős mennyiségű hó azonban nem várható a mai napon.

Részben a felhős égboltnak köszönhetően enyhe volt a hajnal, -3 fokra ébredhettünk, és mérsékelt szél jellemzi Békés, és Csongrád megye térségét, melynek iránya északnyugati.

A déli órákhoz közeledve lassan tisztulni kezd az égbolt, a délutáni órákban pár órás napsütés is várható Békés, és Csongrád megye térségében, ennek ellenére egész napos faggyal számolhatunk vasárnap.

Az esti órákhoz közeledve fokozatosan megerősödik az északnyugati, majd északi légmozgás, és fagyos légtömegek érkeznek Békés, valamint Csongrád megye térségébe, tovább tisztul az égbolt, így zord hétfő hajnalra ébredhetünk, -8 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

A hétfőn reggel még élénk északi légmozgás miatt hőérzetünk bőven -10 fok alatt alakul a hétfő hajnali órákban, célszerű rétegesen öltözködni, valamint óvatosan a közlekedéssel, -5 fok alatt már a hazánkban használt csúszásmenetesítő anyagok nem igazán hatékonyak, sok lesz az útlefagyás.

A hétfő napsütésben gazdagnak, de igen fagyosnak ígérkezik, a hétfő esti órákhoz közeledve mérséklődik a légmozgás, így a kedd hajnal is Békés, és Csongrád megye szerte is igen zordnak ígérkezik.

A kedd reggeli órákban újabb csapadékzóna érkezik térségünkbe, a jövő hét közepén újabb, és jelentős havazás érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, kedd reggeltől csütörtök estig akár újabb, 10 cm-t meghaladó hómennyiség hullhat, időjárási szempontból kemény hétnek nézünk elébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.