Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló keddi napon nyugodt időjárásban lehetett részünk, Békés, Csongrád megye térségében egyaránt 24 fok felett tetőztek a hőmérsékletek, így az év legmelegebb napján vagyunk túl, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Minden jel arra utal, hogy időjárásunk nyugodt, eseménytelen jellegének véget vet egy sekély ciklon, ami a szerda délutáni órákban érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, nem kis felfordulást okozva.

A szerda reggel még igen enyhének ígérkezik, mindössze 8 fokig süllyednek a hőmérsékletek, napsütés még inkább a reggeli, valamint délelőtti órákban fordulhat elő, majd már a délutáni óráktól igen intenzív gomolyfelhőképződés indul meg térségünkben.

A szerdai napon ismét 23 fok köré emelkednek majd a hőmérsékletek, ami kora nyáriasnak mondható.

A kora esti órákhoz közeledve a labilis légtömegek elérik Békés, és Csongrád megye térségét is, és bizony a szerdai napon komoly zivatarok képződésére, és érkezésére is esély van, a hosszú aszályos időszak után nagyon jól jön a felfrissülést okozó csapadék, azonban nagy ára lehet.

Egy-egy intenzívebb cellának az útját felhőszakadás, viharossá fokozódó légmozgás, és intenzív villámlás kísérheti, sőt, kisebb területeken jégeső sem kizárt Békés, és Csongrád megye térségében, a kertekben, s ezen belül a gyümölcsfákban is kárt tehet.

Zivatarok környezetében a hőmérsékletek pillanatok alatt jelentősen visszaeshetnek 5-6 fokot is.

A zivatarmentes időszakokban a légmozgás mérsékelt tartományokban mozog majd, s iránya északkeleti lesz, ez a sekély ciklon alaposan beágyazódik Békés, és Csongrád megye térségébe, és így a csütörtöki nap is igen sok csapadékot ígér, így az esernyő az előttünk álló napokban hűséges társunk lehet.

Péntektől lehűlés kezdődik, míg a szerdai napon még 24, addig szombaton már csak 15 fokot mérhetünk majd Békés, és Csongrád megye térségében.

Óvatosan a szerda esti órákban a közlekedéssel, a zivatarok idején viharossá fokozódó szél épületekben, fákban is kárt tehet, ami veszélyt jelenthet a közlekedőkre, autósokra, és gyalogosokra egyaránt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.