Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe vasárnap!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal nem viccel, ezúttal Békés, Csongrád megye szerte heves zivatarok érkezésére van kilátás, a szombati napon már-már nyárias jellegű időjárásban lehetett részünk, félő, hogy ára lesz a hirtelen felmelegedésnek, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Szombaton 25, vasárnap pedig már 28 fok várható Békés, s Csongrád megye térségében, ez közel 15 fokos melegedést jelent néhány nap leforgása alatt, s hiszen kedden még csak 14 fokot mérhettünk.

A vasárnap hajnali órákban már kisebb csapadékgócok haladtak át Békés, s Csongrád megye tájain, azonban mindössze 2-3 mm csapadék hullott, enyhe volt az éjszaka 13 fokra ébredhettünk, mérsékelt délkeleti légmozgás társult hozzá, ami egyik fő okozója a további erős felmelegedésnek.

Vasárnap délelőtt még “altatni” fog minket időjárásunk, ez ne tévesszen meg senkit, a délutáni óráktól tetőfokára hág a légköri labilitás, s így intenzívebb gomolyfelhőképződés kezdődik.

A légmozgás megélénkülésétől a délutáni órákig nem kell tartanunk, sajnos azonban a kora esti órákban már heves záporok, zivatarok érik el Békés, és Csongrád megye térségét.

A heves zivatarok jellemezően kisebb területeket érintenek majd, azonban a környezetükben pillanatok alatt viharossá fokozódik a légmozgás, jégeső, és felhőszakadás is igen jó eséllyel előfordulhat Békés, Csongrád megyében, a zivatarok idején hirtelen viharossá fokozódó szél akár fákat is kicsavarhat ezzel veszélyeztetheti a közlekedést, háztetőkben is kárt tehet.

Hétfőn folytatódik a jellemzően délutánonként változékony időjárás, sajnos további, akár hevesebb zivatarok érkezésével is számolni kell majd Békés, s Csongrád megye térségében, és hétfőtől fokozatos lehűlés is kezdődik, és így igen mozgalmas, és egyben veszélyes napok várnak Békés, Csongrád megye lakóira.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.