Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk sajnos nem pihen, a mediterrán ciklon elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét, s sajnos több helyen 25 mm-t meghaladó eső hullott, ami már nem hiányzott, a folytatás sem lesz egyszerű, s így lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Enyhe volt a kedd éjszaka lassan tisztult az égbolt, az eddigi déli légmozgást már északnyugati váltotta, s a délelőtti órákban még ugyan a  szűrt napsütésé a főszerep, 25 fokon tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, a délelőtti órákban a légmozgás erősödésétől nem kell tartanunk.

Ez amolyan vihar előtti csend szó szerint, a déli órákat követően már egy erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait, ami egy hullámzó frontrendszer egyik “résztvevője”, s így a délutáni órákban még a keddinél is erősebb zivatarok érkezésével kell számolnunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Kedden is több helyen jégesővel kísért felhőszakadások alakultak ki, s ennek bizony a mai napon is nagy esélye van, sajnos a délután érkező erős zivatarcellákat viharos kifutószél, felhőszakadás, és nyomokban ismét jégeső kísérheti, óvatosan a közlekedéssel, a pillanatok alatt viharossá fokozódó légmozgás nagyon veszélyes közlekedési helyzeteket tud előidézni, fa alá se autóval se gyalogosan ne álljunk viharok idején.

A hidegfront a késő esti órákban elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, de ez nem azt jelenti, hogy megnyugodhatunk, egy ciklonális zóna hatása alatt van térségünk, és így csütörtöki napon is több zivatar érkezésével kell számolnunk, s melyek között ismét lehetnek hevesek is, a hőmérsékletek visszaesnek, és csütörtökön már csak 22, pénteken pedig már csak 21 fokot mérhetünk.

A hétvége időjárása sem tűnik túl biztatónak, de erre majd esti előrejelzésemben visszatérek, melegedés kezdődik, aminek azonban ismét ára lehet Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.