Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Eddig tartott a zavartalan időjárás, egy igen erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé, s így nagy változás várható időjárásunkban, a forró légtömegek távoznak térségünkből, helyet adva a frontnak ami igen heves zivatarokkal érkezik vasárnap este.

Mondhatnánk azt is, s hogy végre vége a hőhullám uralmának, azonban nehogy nagy árat fizessünk érte, a mai napon, tehát vasárnap még Békés, Csongrád megye szerte a hőség az úr, a délutáni órákra 37 fokig emelkednek a hőmérsékletek, jelentős légmozgás estig nem várható, extrém erős lesz az UV sugárzás, és a napozás nem ajánlott, a megfelelő folyadékpótlás viszont már igen.

A frontérzékenyekre kemény órák várnak, hiszen a hidegfront már Sopronnál jár, nagy a hőkülönbség az ország két vége között, s míg Békés megyében már most 32 fokot mutatnak a hőmérők, addig Sopronban mindössze 23 fokot mérhetnek.

A déli órákat követően egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés veszi kezdetét, izzani fog a légkör, ennek eredménye pedig a vasárnap késő délutáni, esti órákban mutatkozik meg, ekkor igen heves zivatarok, és akár viharok érik el Békés, és Csongrád megye térségét, sok gócot viharos kifutószél, jégeső, és lokálisan, tehát kisebb körzetekben akár 25-30 mm csapadék kísérhet.

Óvatosan a közlekedéssel, mert a zivatarok környezetében pillanatok alatt viharossá fokozódó légmozgás akár fákat, és villanypóznákat is kidönthet, s az előttünk álló éjszaka nem ajánlatos fa alá parkolni, fedett helyre érdemes gépjárműveinket elhelyezni.

A hidegfront érkezésekor már az eddigi déli légmozgást erősödő északnyugati váltja, és így a hőhullámtól búcsút veszünk, a hétfői napon már kissé 30 fok alatt tetőznek a napi maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

A hidegfront ugyan hétfőn távozik térségünkből, de marad az igen labilis légkör, így a hétfői, és valamint a keddi napon is heves zivatarok érkezésével számolhatunk Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelezés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.