Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfál már szerdán számos megyében okoztak a jégesők nagy károkat majd csütörtökön az Északi-középhegységben tomboltak igen komoly viharok s bizony a Békés, és Csongrád megye sem marad ki a szórásból, kemény napok várnak ránk.

Az enyhe éjszakát követően a hajnali órákban Békés, Csongrád megye szerte feltámadt a déli szél, egyre melegebb, nagy nedvességtartalmú légtömegek érkeznek térségünkbe ami nem jó hír, mert igen veszélyes és heves zivatarokkal kell számolni az előttünk álló 4-5 napban, és erős felmelegedés is társul hozzá.

A frontérzékenyekre igen kemény napok várnak, a légnyomás nagy tartományokba fog ingadozni, ami még az egészséges szervezetet is megviseli.

Már a péntek reggeli órákban egy csapadékzóna vonult át Békés megye délkeleti tájain jelezvén, hogy nemsokára érkezik a hidegfront. A mai napon 26 fok várható, de bizony a hőérzetünk az erős légmozgás miatt kissé alább marad.

A péntek délutáni órákban már kisebb körzetekben igen erős zivatarok is kialakulnak, melyeket erős kifutószél, s jégeső kísérhet zivatarok idején akár 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Ekkora erejű széllökések már fákat dönthetnek ki, villanyvezetékeket szakíthatnak le s épületek szerkezetében is komoly kárt tehetnek Békés, és Csongrád megye szerte ezzel veszélyeztetve a közlekedést, fák alá semmiképp sem érdemes parkolni, és állni sem.

Szombaton tovább melegszik időjárásunk, a hétvégén akár 30 fokot is mérhetünk, s de sajnos vasárnapra ismét rendkívül labilissá válik a légkör Békés, Csongrád megyében s a vasárnap délutáni óráktól ismét igen heves zivatarok érkeznek térségünkbe, s szintén jégesővel, intenzív villámtevékenységgel, viharos kifutószéllel kell számolnunk a hétfői napon, időjárásunk kártékony, és változatos jellege a jövő héten tovább folytatódik.

Lehűlés nem látszik körvonalazódni az előttünk álló 1 hétben, és így nappalonként 28, éjszakánként pedig 12 fok várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.