Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hétfői napot felfoghatjuk amolyan vihar előtti csendnek is, 25 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye szerte, mérsékelt déli szél társult hozzá, és a felhőké volt a főszerep, komoly változással kell számolnunk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A komoly változást egy mediterrán ciklonnak köszönhetjük, narancssárga riasztás van érvényben, s ami bizony nem sok jót ígér, az előttünk álló napokra nézve, a keddi napon már bizony igen heves zivatarok, mondhatni viharok érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe, s zivatarlánc kialakulásával is kell számolnunk.

A hétfő éjszaka folyamán átmenetileg tisztul az égbolt, de egy-egy kisebb zápor előfordulhat, s enyhe lesz az éjszaka, 16 fok várható a reggeli órákban, részben az akkor már felhős égboltnak, részben pedig  a déli légáramlásnak köszönhetően.

Már a kedd délelőtti órákban záporok, zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, azonban az igazán heves zivatarok, mondhatni viharok érkezésével a délutáni órákban számolhatunk, és 24 fokon tetőznek a hőmérsékletek, tehát jelentős lehűlés nem várható.

Sajnos a heves zivatarok mellé néhány esetben viharos kifutószél, felhőszakadás, sőt, jégeső társulhat, és ezért nagyon óvatosan a keddi napon Békés, s Csongrád megye útjain, a hirtelen viharossá fokozódó szél akár fákat csavarhat ki helyükből, és villanyvezetékekben is kárt tehet.

A mediterrán ciklon után kicsi szünetet követően már erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe így a szerdai napon is igen heves zivatarok érkezése várható, s csütörtöktől lehűlés is kezdődik, így kijelenthetjük, hogy igen kellemetlen őszies, mellesleg időjárási szempontból veszélyes napok állnak előttünk.

A légköri helyzet csak péntektől stabilizálódhat némileg, de a hétvége is szelesnek ígérkezik, és zivatarok érkezésével számolnunk kell a hét utolsó napjaiban is, bizony, messze még a nyár.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.