-Hirdetés-

Kemény zivatarok érkeznek szerda délután Békés, és Csongrád megyébe!

A várakozásoknak megfelelően a késő esti órákban nagy lendülettel érkezett meg a front előfelhőzete, viharos széllökések, és 10 mm-t meghaladó eső kísérte útját, azonban ez még csak a kezdet!

A szerda hajnali órákban a kedden még élénk déli légmozgás északkeletibe váltott, Békés, és Csongrád megye szerte az első hullámból jelentős csapadék hullott, voltak olyan körzetek ahol a 15 mm-t is meghaladta a lehulló csapadék mennyisége.

Az éjszakai órákban Békés, és Csongrád megye több pontját 70 km/h feletti széllökéseket lehetett regisztrálni.

A java még hátravan, hiszen a front még csak a szerda délutáni órákban érkezik, és bizony igen heves záporok, zivatarok, felhőszakadások kísérik majd útját, jégeső sem kizárt.

A szerdai nap folyamán élénk légmozgással számolhatunk, mérséklődik a meleg, a keddi 34 fokhoz képest szerdán már csak 29 fokban bízhatunk.

A napsütés ma nem kap szerepet, csak átmeneti, rövid, szűrt napsütéses időszakok fordulhatnak elő.

Az előttünk álló szerdai napon Békés, és Csongrád megye térségében további 15-20 mm csapadékkal számolhatunk, de a hevesebb zivatarok által érintett térségekben akár 25 mm csapadék is leeshet rövid időn belül.

Fontos megjegyezni, a délután érkező csapadékgócok környezetében a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, akár 80-90 km/h széllökések sem zárhatóak ki, ilyen erejű széllökések már akár vastagabb ágakat is leszakíthatnak, melyek veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre.

Csütörtökön marad a csapadékos időjárás, de akkor már csökken a jégeső, és a viharos zivatargócok kialakulásának esélye Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

334 Shares