Friss időjárásjelentés

Kemény zivatarok várnak Békés és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunkban ezúttal sem csalódtunk, a magas nedvességtartalmú légtömegek uralják Békés, Csongrád megye tájait, s kijelenthető, hogy az egész Tiszántúl térségét, heves zivatarok érkezése várható, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Békés megyében 28, Csongrád megye térségében 30 fokon tetőztek a hőmérsékletek, Románia, s Szerbia térségében a déli órákhoz közeledve ismét felizzott a légkör, nem volt kérdés, a csütörtök délutáni órákra átterjed a magas légköri labilitás Békés, és Csongrád megye térségére is.

Nem is kellett sokat várni, Békés megye keleti, északkeleti tájain már több zivatar átvonult, de a középső részeken, Orosháza térségében is villámlás és eső volt tapasztalható, jelenleg tovább forr a légkör, és így a csütörtök esti órákban újabb zivatarok érkezésével számolhatunk, egy-egy zivatar környezetében a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, kisebb körzetekben jégeső is előfordulhat a közlekedésben nem árt az óvatosság, s a kisebb körzetekben viharossá fokozódó légmozgás vastagabb ágakat is letörhet.

Nem kizárt intenzív felhőszakadás sem egy-egy körzetben , s szerdán Szentesen, és Szolnok is 50-60 mm csapadék hullott, alaposan megnehezítve a közlekedést, és a helyiek életét.

A hőhullám visszatérésétől továbbra sem kell tartanunk, maradnak a nedves labilis légtömegek Békés, és Csongrád megye térségében, és egészen szombatig nappalonként 30 fok alatt tetőznek a hőmérsékletek, a magas páratartalom miatt azonban ezt többnek érezhetjük majd.

Péntekre sem stabilizálódik a légkör Békés, és Csongrád megye térsége felett, így a péntek délután során ismét robban a légkör, a hét utolsó munkanapján is számolni kell heves, és intenzív zivatarok érkezésével melyeket főleg Békés megye területén viharos kifutószél, és jégeső kísérhet.

Hétvégén egy erős hidegfront érezése várható, ami szintén komoly zivatarokat eredményez majd Békés, s Csongrád megye tájain, és a hétvégén nő a jégesővel kísért viharok érkezésének a lehetősége, s így sajnos az előttünk álló 3 napban lesznek Békés, s Csongrád megyének olyan pontjai, ahol a csapadékmennyiség elérheti, sőt, meghaladhatja a 30 milliméter mennyiséget, ami már kicsit soknak tűnik, nem hiányozna.

Az igazi zavartalan nyár még várat magára, s a helyként lehulló jelentős csapadék kisebb árhullámokat is elindíthat a Tiszán, valamint a Körösön.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.