Hírek

Kiraboltak egy kerekesszékes embert!

- Hirdetés

Sok embernek már semmi se szent, sem az idősek, sem a mozgáskorlátozottak, sajnos Egerben is ez történt, kerekesszékes emberre támadtak haszonszerzés céljából, később kiderült, hogy italra kellett a pénz.

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség két negyven év körüli férfi ellen most akik fényes nappal raboltak ki egy koldust Eger belvárosban.

Egyikük csak idén szabadult öt éves fegyházbüntetéséből, cinkostársa négy évet töltött hűvösön zsarolás miatt.

A hajléktalan a a tolószéke mellett ücsörgött a földön egy sörrel a kezében. Azt remélte, hogy a maga elé helyezett tálkájába dobnak majd néhány forintot a járókelők.

Dél körül arra sétált épp a két férfi. Egyikük odalépett hozzá, majd elvette és megitta a sörét. Ezt követően pénzt követeltek a koldustól s hogy bort tudjanak venni maguknak. Amikor a kiszolgáltatott férfi nem akart eleget tenni a felszólításnak sem akkor a másik férfi megfenyegette, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni.

Ekkor a koldus elővett némi készpénzt, és átadta a támadóinak.

Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, s többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük kivette a tálkájából az aprót s zsebre is vágta. A további atrocitásoknak a járókelők által értesített rendőrök vetettek véget.

Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért a két letartóztatásban lévő férfire.

Ide jutottunk, s már hazánk egyik legkedveltebb turistahelyén sincsenek biztonságban az idősek, a mozgáskorlátozottak, tolószékesek sem, az alkoholisták csak szaporodnak. Csak bízni lehet benne, hogy a helyzet javulni fog, de felháborító az eset, és példátlan.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.