Friss időjárásjelentés

Kisebb felfrissülés érkezhet szombaton Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hetek óta tartó hőség mindenkit megvisel, csütörtökön is 36 fok felett tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, a kánikulának még nincs vége, azonban hidegfront érkezik, lássuk, mi várható a folytatásban!

Pénteken is igen enyhe, 21 fokos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, apró pozitívum, hogy kissé élénk a délkeleti légmozgás, ami kellemesebb hőérzetet ad, azonban a mai napon még a kánikula az úr.

A mai napon északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánk térségét, a Dunántúlon, és főleg a Balaton környékén heves zivatarok várhatóak, ott garantált a felfrissülés.

Békés, és Csongrád megyében a mai napon ismét bőven 35 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, de a délutáni órákban egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés kezdődik, és elszórtan kialakulhat térségünkben zápor, minimális eséllyel zivatar.

A péntek délután már a gyakori felhőátvonulások jegyében telik majd, jelentős csapadékra azonban kevés az esély.

Szombaton, főleg a délelőtti órákban még a felhőké a főszerep, néhány fokot mérséklődik a hőség is, a hétvége első napján 32 fok várható a délutáni órákban, már ennek is örülhetünk, hiszen vasárnaptól a nyár újra belehúz, a hét utolsó napján ismét 34 fokig emelkednek a hőmérsékletek, és ismét a napsütés kerül előtérbe.

A jövő hét is kánikulával indít, hétfőn, kedden 35 fokos csúcsértékek várhatóak.

Szerdán érkezhet egy erősebb hidegfront, mely már Békés, és Csongrád megye térségét is jelentősebben érintheti csapadék, és felfrissülés szempontjából.

Addig is nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, és kerüljük a napozást, nagyon erős az UV sugárzás, ami rövid idő alatt égési sérüléseket okozhat, a hőségriadó továbbra is érvényben van Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez