-Hirdetés-

Kisebb havazás érkezik csütörtökön reggel Békés, és Csongrád megyébe, lássuk a folytatást!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán kissé megélénkült az északkeleti légmozgás, mely a várakozásoknak megfelelően a ciklon középpontját a dunántúli régióba tolta ki, lássuk mi várható?

A kora reggeli órákban dél felől az örvénylő mediterrán ciklon egyik ága még visszapörög Békés, és Csongrád megye területére, a hőmérsékletek fagypont körül, kissé az alatt mozognak, így a lehulló hó kezdetben, és átmeneti jelleggel megmarad.

Mennyiségét tekintve nem tekintélyes, vagy jelentős mértékű havazásról van szó, maximum 1-2 cm, azonban nagyon óvatosan a közlekedéssel, az utak igen csúszósak, baleset veszélyesek, főleg kanyarokban, erdősávokban jó résen lenni.

A csütörtöki nap is a felhőátvonulásokról szól majd, szórványosan előfordul majd főleg a reggeli órákban kisebb havazás, majd egyre inkább havas eső, eső, azonban a lehulló csapadék mennyisége ma már nem lesz jelentős, délután 5 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A pénteki nap hasonlóan a felhők jegyében telik, hétvégén pedig érkezik a sarkvidéki eredetű fagyos levegő Békés, és Csongrád megye térségébe is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.