Friss időjárásjelentés

Komoly csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Elérkezett a péntek, amit mindenki várt, és az az időjárás, amit senki sem várt s bizony órákon belül igen jelentős csapadék érkezik Békés, s Csongrád megye térségébe, és ezt egy ciklon melegfrontja okozza majd így lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Még alig száradt fel a szerdán lehulló 20-25 mm eső, újabb jelentős csapadékzóna érkezik, csak az elmúlt héten több, mint 30 mm csapadék hullott Békés, és Csongrád megye tájain, és még nincs vége, már jön a következő felvonás.

Csütörtökön még nyugodt, kellemes időjárásban lehetett részünk 10 fokot mérhettünk s sok napsütésben lehetett részünk a javulás átmeneti volt sajnos, kora hajnalban fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek de közben az addigi északkeleti légmozgást délkeleti váltotta, így reggelre melegedés következett be s így 3 fokra ébredhettünk, valamint fokozódó felhősödést tapasztalhattunk.

Órákon belül melegfront érkezik jelentős csapadékkal Békés, és Csongrád megye térségébe s ami szintén még a mediterrán ciklonhoz köthető, délelőtt 9 óra után Békés, Csongrád megye szerte elered az eső.

Sajnos sajnos tartós csapadékhullással számolhatunk amely átnyúlik  szombati napunkra is, kellemetlen 24 óra áll előttünk, a délkeleti légmozgás is megélénkül, 8 fok várható péntek délután, s napsütés sajnos nem várható az előttünk álló 2 napban, viszont 12-15 mm-t meghaladó csapadék igen.

Szombaton délután a csapadékzóna elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, tisztulni kezd az égbolt, mérséklődik a légmozgás, iránya délkeletiből északnyugatiba módosul, s ennek köszönhetően szombaton reggel faggyal kell számolnunk, igaz lesz ez a vasárnap hajnali órákra is, jelentős melegedés nem várható az előttünk álló 4 napban éjszakánként 0, nappalonként 10-12 fokra számíthatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.