Friss időjárásjelentés

Komoly fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés
0 Shares

Az elmúlt napokban több alkalommal is kisebb havazások alakultak ki Békés, és Csongrád megye tájain, és sajnos sok helyen a beáramló enyhébb légtömegek hatására sok helyen ónos eső, is előfordult, bizony igen komoly, és veszélyes útviszonyokkal szembesültek a korán ébredők.

Az eddigi élénk, északkeleti légmozgást délnyugati váltotta, így kedd reggelre Békés, és Csongrád megye több pontján sűrűbb ködmezők képződtek, fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek, így a keddi napunk is igen veszélyesen indult közlekedési szempontból.

A mai napon a felhők alakítják időjárásunkat s a délutáni órákban 2 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és sajnos még az esti órákban fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, és az esti órákban útlefagyásokkal kell számolnunk Békés, és Csongrád megyében, nagy lesz a balesetveszély, óvatosan a közlekedéssel.

A szerda reggeli órákban már jelentősen megélénkül a délnyugati szél, így dinamikus felmelegedés indul meg, így míg kedden mindössze 2, szerdán már akár 10 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

Csütörtöktől már az éjszakai fagyoknak is búcsút inthetünk, átmeneti, tavaszias időjárás köszönt ránk, s a csütörtöki napon már akár 15 fok köré emelkedhetnek a napi maximum hőmérsékletek.

Ügyeljünk a réteges öltözködésre, élénken szeles napok állnak előttünk, a hőérzetünk igen csalóka lesz s hiszen ugyan 10 fok várható, de hőérzetünk 4-5 fok körül mozog majd és valamint ügyeljünk a megfelelő vitaminpótlásra is.

A folytatásban is marad a tavaszias időjárás, s a medve ne tévesszen meg senkit, a télnek még bőven van ereje.

Csütörtöktől már egyre több napsütés is várható, így a hétvége kifejezetten kellemes, kiránduló időjárást tartogat, a légmozgás is jelentősen mérséklődik és ezen a héten már jelentőseb csapadék nem várható de mint említettem, az enyhülés átmeneti, a télnek még bőven van ideje, hogy kitombolja magát.

Az előrejelzés osztható, az alább található facebook jelre kattintva.

0 Shares