Friss időjárásjelentés

Komoly fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Csütörtökön az éjféli órákhoz közeledve Békés, Csongrád megye szerte délkeletibe módosult a légmozgás és péntek hajnalra kisebb enyhülés következett be, így péntek reggel 1 fokra ébredhettünk, valamint sűrű ködfoltok jellemezték tájainkat.

Az előttünk álló napokban igen kellemetlen időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira, először meleg majd hidegfront érkezik, az előbbi erős, már-már viharos széllel.

November első napján sok felhőátvonulás, és 12-13 fok várható, csapadékkal nem kell számolnunk ezen a napon, azonban szombattól igen komoly, mondhatni drasztikus változás következik be, a déli légmozgás megerősödik, már-már viharossá fokozódik, és melegfront érkezik csapadékkal.

Óvatosan a közlekedéssel, szombaton, de különösen vasárnap akár 55-60 km/h széllökések is várhatóak, ilyen erős széllökések már akár vastagabb faágakat szakíthatnak le, villanyvezetékekben is kárt tehetnek, szóval kijelenthetjük, hogy igazán kellemetlen hétvégének nézünk elébe.

Hétfőn már egy hidegfront érheti el térségünket, marad az igen erős légmozgás, dinamikus felmelegedés várható addig is, kedden már akár 18-20 fokot is mérhetünk, de azonban az erős szél sokat ronthat majd hőérzetünkön.

Az előttünk álló időszak a frontérzékenyeket jelentősen megviselheti, ezzel érdemes számolni.

Példátlan, és nagyon ritka, hogy novemberben 20 fokot mérjünk, de minden jel arra utal, hogy idén még ez is megtörténik, még ha viharos szél kíséretében is, de egész évünkre elmondható az, hogy példátlan, és egyben szokatlan időjárási elemek épültek be időjárásunkba.

A fagytól napokig búcsúzunk, de a napsütéstől is, várhatóan csak szerdától “nyugszik” meg időjárásunk.

Szerdán ismét anticiklon épülhet ki Békés, és Csongrád megye térsége felett, s így ismét a ködös, és párás időjárás kerül előtérbe, és onnantól ismét fokozatos lehűlés kezdődhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.