Friss időjárásjelentés

Komoly változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Időjárásunk rendesen bekeményített, s így szombat reggelre 4 fokig süllyedtek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében, s szinte a korai télben érezhették magukat a korán utcára lépők. Az előttünk álló hétvégét érdemes kihasználni, lássuk a részleteket.
Szombaton, és vasárnap még egyértelműen a napsütésé a főszerep, csapadék, és jelentős légmozgás nem várható, a mai napon 20-21, vasárnap már 23-24 fok várható ez köszönhető részben a déli légáramlásnak is, így igazi kirándulásra, kültéri munkák elvégzésére alkalmas hétvégének nézünk elébe.

Békés, és Csongrád megye térségét egy nagy kiterjedésű anticiklon uralja, mely hétfőig eseménytelen, és nyugodt időjárást biztosít, sem front, sem pedig ciklon érkezése nem várható.

A hétfői napon nagyot fordul időjárásunk, egy peremciklon éri el Békés, és Csongrád megye térségét, így a hétfői napon már a felhőké, hétfő estétől pedig a csapadékhullásé a főszerep, helyenként akár jelentős, 15 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, és beágyazott zivatarok is érkezhetnek eleinte.

A hétfői nap, valamint a kedd délelőtt a csapadékhullásról szól már, ezután a ciklon távozik térségünkből és erős lehűlés veszi kezdetét, még vasárnap 23-24 fok várható, de szerdán már csak 16 fokot mérhetünk, igen kellemetlennek ígérkezik a jövő hét időjárása Békés, és Csongrád megye szerte időjárás terén.

Európában vannak területek, ahol már a tél is beköszöntött, Svédországban például havazott helyenként 20 cm-t  meghaladó szilárd csapadék hullott az említett térségben, és minden jel arra utal, hogy ezúttal a rövid őszt a szokásosnál hosszabb, és zordabb tél követi.
Csütörtökön újabb csapadékzóna érkezhet, újabb jelentős csapadékkal is számolhatunk Békés, Csongrád megye területén, így kijelenthetjük, hogy kellemetlen, őszies hét áll előttünk, s jelentős felmelegedés nem várható, azonban fagytól még nem kell tartanunk, ez azért jó hír, korai lenne még.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.