Friss időjárásjelentés

Komoly változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Időjárásunk két pengeélen táncol, az ősz, és a távozó nyár csatája ez, ezt jól szemléltetik a szélsőségek, s melyek jelentősen éreztették hatásukat Békés, és Csongrád megye térségében is. Lássuk, is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Például kedden reggel még fagyra ébredhettünk s élénk északi szél jellemezte időjárásunkat, kedden már mérsékelt felmelegedés kezdődött, 15 fokon tetőztek a hőmérsékletek, de összességében kellemesebb nap volt a keddi, mint az erősen szeles hétfői.

A szerdai napon már a reggeli órákban jóval mérsékeltebb volt a lehűlés, és 6 fokra, szikrázó napsütésre ébredhettünk. A déli légmozgás a mai napon érezhetően megélénkül, s így dinamikus felmelegedéssel is számolhatunk, és szerdán akár a 20 fokot is elérhetik, sőt, meghaladhatják a hőmérsékletek, de kezdődő hidegfronti hatással számolhatunk.

Ezzel el is árultam, hogy csütörtökön már egy erős hidegfront érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, a felhősödés már szerda délután megkezdődik, de a front ekkor még a Dunántúlon jár majd.

Az addigi élénk déli légmozgást már északnyugati váltja, melynek köszönhetően hidegebb légtömegek is érik el térségünket. Ennek a hidegfrontnak nem a jelentős csapadékhullásban lesz az ereje, hanem igen erős lehűlést hoz, szerdán még 19-21, csütörtökön már viszont csak 14 fokot mérhetünk, ez megviseli az szervezetet, és a frontérzékenyek is igen kellemetlen órákra számíthatnak.

Pénteken jön az újabb erős fordulat, s egy anticiklon épül ki Békés, és Csongrád megyében, és dinamikus felmelegedés veszi kezdetét, s tartós felmelegedéssel számolhatunk, így hétvégén már ismét 20 fok feletti hőmérsékletekben bízhatunk, szóval elég szélsőséges időjárás várható, amit sokan nehezen viselnek.

Hétvégén a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően főleg a hajnali órákban főleg lakott területen kívül pára, és ködmezők megjelenésével kell számolnunk, amik veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre nézve.

A jövő hét első napjaiban további erős felmelegedéssel számolhatunk Békés és Csongrád megyében, így kedden már akár 24 fokot is mérhetünk, semmi kétség, érkezik a vénasszonyok nyara.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.