Friss időjárásjelentés

Komoly változás várható, Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló őszies napoknak végre búcsút mondhatunk, és tavaszias időjárás veszi már kezdetét Békés, és Csongrád megye térségében, azonban annak minden jó, és rossz velejárójával, lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A hőmérsékletekkel semmi gond nem lesz, s hiszen már a csütörtöki napon felmelegedés indult meg, 16 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és a légmozgás is mérséklődött térségünkben, a felhőké volt ugyan a főszerep, de említésre méltó csapadék nem hullott.

A péntek hajnal viszont már enyhébbnek ígérkezik, 10 fok várható a reggeli órákban, az éjszaka folyamán kisebb záporok előfordulhatnak ugyan, s csak helyi jelleggel.

Pénteken határozottabb felmelegedés kezdődik tájainkon, és kevesebb lesz kevesebb lesz a felhőátvonulás, a napsütésé lesz a főszerep, s 18 fok várható a délutáni órákban, ami mindjárt jobban hangzik, mint a keddi 10 fok.

Összességében igazán kellemes időjárásban lesz részünk pénteken, s már a légmozgás élénkülésétől sem kell tartanunk Békés, Csongrád megye tájain.

Szombaton már egyre labilisabbá válik a légkör, és ekkor már 20 fok feletti napi maximumokkal számolhatunk, és hőmérsékleti szempontból tavaszias időjárás köszönt be, azonban a szombati napon már záporok, zivatarok is várhatóak Békés, és Csongrád megyében, amik kisebb területeket érintenek majd.

A hét utolsó napján tetőfokára hág a légköri labilitás, vasárnap már 26 fok várható a délutáni órákban, viszont főleg a délutáni órákban heves zápor, és zivatargócok érkezésével kell számolnunk, felhőszakadás, sajnos jégeső sem kizárt a hét utolsó napján, egy-egy zivatart viharos kifutószél kísérhet.

Hétfőtől már újabb lehűlés kezdődik, így az igazi, hamisítatlan tavaszias idő még várat magára, pedig lassan már a nyárnak kellene jönnie, s a csapadék sem hiányzik már, az elmúlt 1 hónapban több mint 50 mm eső esett Békés, s Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebok jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.