Friss időjárásjelentés

Komoly változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Lassan vége a kellemes, meleg nyári napoknak, Békés, és Csongrád megye szerte a hőség volt az úr még a csütörtöki napon, de a hétvégén komoly változásra számíthatunk, lássuk hogy milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A mögöttünk álló csütörtöki napon már 32-33 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és pénteken akár már 35 fokot is mérhetünk, ami már sokak számára megterhelő, például az idősek, szívbetegek, igen nehezen  is viselik, ilyenkor fáradékonyabbak vagyunk, óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Enyhe volt az éjszaka, 19 fokra ébredhettünk a péntek reggeli órákban, és szikrázó napsütésre, s az eddigi északkeleti légmozgást már déli váltotta, így intenzív felmelegedés kezdődött, és szombaton már akár 36 fokot is mérhetünk, ki fogják adni a hőségriasztást, ügyeljünk a folyadékpótlásra, és igen erős lesz az UV sugárzás, az előttünk álló napokban nem ajánlott a napozás.

A Dunántúlra, és az Északi-középhegység tájaira már pénteken heves zivatarok érkezhetnek, és melyeket sajnos sok helyen viharos kifutószél, és akár jégeső is kísérhet, jellemezően a délutáni, esti órákban.

Ez is azt jelzi, hogy Békés, és Csongrád megye időjárásában is komoly változással számolhatunk, jelentős lehűlés közeleg, ami pár napon belül meg is tapasztalhatunk, a hőség vasárnap tetőzik, és akkor akár már 37 fokot is mérhetünk.

Egyre nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkeznek hazánk térségébe, szombaton már akár Békés, s Csongrád megye térségében is előfordulhatnak záporok, zivatarok, akár hevesebbek is, és bizony a jégeső esélye sem elhanyagolható egy-egy cella esetében.

Vassárnap este az addigi déli légmozgást északnyugati váltja, s erős lehűlés érkezik, jelentős csapadékkal, felhőszakadás s jégeső is előfordulhat vasárnap s a hétfő délelőtti órákban, de sajnos a viharos kifutó szél veszélye sem elhanyagolandó, és így óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain azokon a napokon.

Hétfőn még a felhőké a főszerep valamint a szakaszos csapadékhullásé, és majd keddtől már erős lehűlés várható Békés, Csongrád megye térségében, míg vasárnap 37, kedden már csak 25-26 fokot mérhetünk.

Összegezve először kánikula, majd heves zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.