Friss időjárásjelentés

Komoly zivatarok érkeznek Békés, Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ahogyan sejteni lehetett, a szombati napon a napos délelőtti órákat egyre gyakoribb felhősödés kísérte, s a déli órákat követően sajnos egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés volt megfigyelhető Békés, valamint Csongrád megye térségében.

Békéscsaba magasságában szivárogtak át az enyhe, egyre nagyobb nedvességtartalmú labilis légtömegek hazánk térségébe, és délnyugat felé mozognak, tehát érinteni fogják Csongrád megye tájait is.

A délelőtt még igen élénk légmozgás a délutáni órákra jelentősen mérséklődött, ami szintén kedvez ilyen fülledt időjárás esetén a páratartalom hirtelen megugrásának, ezzel együtt a zápor, s zivatarképződésnek, így a szombat késő délutáni, valamint esti órákban, akár hevesebb zivatargócok is érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe.

Ezekkel a gócokkal nem árt óvatosnak lenni, igen nagy hőkülönbség alakult az ország különböző pontjai között, míg  térségünkben 22, addig hazánk más tájain bőven 25 fok felett tetőztek a hőmérsékletek, s így hideg-meleg légrétegek keverednek, ilyen légköri helyzetben sajnos felhőszakadás, s kisebb körzetekben jégeső is előfordulhat, a viharos kifutószél gondolatát, eshetőségét sem lehet kizárni, óvatosan az utakon, egy-egy viharos széllökés vastagabb ágakat is leszakíthat, veszélyeztetve a közlekedés résztvevőit.

Vasárnap sem javul sokat a helyzet, továbbra is egy ciklonális mező határozza meg Békés, valamint még Csongrád megye időjárását, s így a vasárnap folyamán, főleg a délutáni órákban újabb záporok, zivatarok érkezésével kell számolni Békés, és Csongrád megye térségében, s a légmozgás ettől eltekintve mérsékelt tartományokban mozog majd, 24 fokon tetőznek a hőmérsékletek a hét utolsó napján.

Összegezve a szombat késő délutáni, kora esti órákban újabb zivatarok érkezésével számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, melyek között jó eséllyel lehetnek hevesebbek, melyek jellemzően kisebb körzeteket érintenek majd, felhőszakadás, és jégeső sem kizárt, mint említettem, kisebb körzetekben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Facebook közösségünkhöz csatlakozhat az előrejelzés alatt található emblémát lájkolva.