Mezőgazdaság

Kora nyáriasan meleg idő, aztán délutántól jönnek a viharok

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. április 12., csütörtök • 07:14 Kora nyáriasan meleg idő, aztán délutántól jönnek a viharok

-- Hirdetés

Délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a Dunántúlon egyre több helyen lehet számítani zivatarokra, melyek között késő délutántól egy-egy intenzívebb is lehet. Hét megyére figyelmeztetést adtak ki.

Nyugati ciklon előoldalán marad térségünk, folytatódik az átlagosnál melegebb idő, majd késő délutántól a ciklon hidegfrontja eléri térségünket.

A napsütés mellett délutántól elsősorban nyugaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúlon délutántól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok.

Napközben nagyobb területen megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a délkeleti szél, zivatarokban pedig viharos lökések is lehetnek.

Figyelmeztető előrejelzésében a meteorológiai szolgálat az írja, hogy

az intenzív zivatarok környezetében viharos (> 80 km/h) szél, nagyméretű jég (jégátmérő > 1, 2 cm) és jelentős csapadék (> 15-20 mm) előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este és éjszaka átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet, és reggelig összességében többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél élénk lesz, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A késő esti 13, 18 fokról hajnalra 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig

Az időszak első felében várható a több napsütés, később megnövekszik a felhőzet. Keleten pénteken, a nap első felében, nyugaton, délnyugaton hétfőn valószínű nagyobb eséllyel eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, szombaton lesz kissé hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fokról vasárnapra 22, 26 fokig emelkedik, majd kissé csökken.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>