Friss időjárásjelentés

Közeleg a felfrissülés Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Mindennek vége szakad egyszer, így a Békés, s Csongrád megyét is érintő hőhullám napjai is meg vannak számlálva, még pár napot kell várnunk, és érkezik a felfrissülés, amit egy térségünkön átvonuló frontnak köszönhetünk, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Csütörtökön bizony odapörkölt a nyár,  34 fokon tetőztek a hőmérsékletek, rendkívül erős volt napsütés, s ezáltal az UV sugárzás, melynek értéke 7 volt, ami ritkaság, extrém magasnak számít, így napozás ezért az előttünk álló 2-3 napban nem ajánlott, és aki teheti, ne tartózkodjon huzamosabb ideig a napon.

A pénteki napon az eddigi délkeleti légmozgást átmenetileg északnyugati váltja, s egy összeáramlási zóna mentén kisebb záporok érkezhetnek Békés, Csongrád megye térségébe s azonban zivatarnak még kicsi az esélye, bár nagy lesz a légköri labilitás, a pénteki napon a légmozgás megerősödésétől nem kell tartani.

Tovább fokozódik a hőség, pénteken 36, szombaton már 37 fok várható, és éjszakánként is csak 20 fokig süllyednek a hőmérsékletek, harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Az erős hidegfront érkezése vasárnap éjszakára tehető, a front előterében már vasárnap délután jó esély van záporok, zivatarok kialakulására, melyek között szép számmal akadhatnak hevesebbek is, s érdemes ezt komolyan venni, s egy-egy zivatargócot viharos kifutószél kísérhet, és ezúttal jégeső, felhőszakadás is jó eséllyel előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében.

A hidegfront hétfőre elhagyja térségünket, azonban továbbra is nagy lesz a légköri labilitás, és így a jövő hét első napjaiban is igen heves zivatarok érkezésével célszerű számolni, a lehűlés sem marad el, a keddi napon már kissé 30 fok alatt tetőznek a napi maximumok, de a páratartalom igen magas lesz, ami bizony az emberi szervezetet alaposan megterheli majd, újabb hőhullám egyenlőre nem látszik körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.