Friss időjárásjelentés

Közeleg a tél Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Bizony Tél tábornok idén is útba ejti Békés, és Csongrád megye térségét és ezért is írtam még hosszútávú előrejelzésemben és hogy ami késik nem múlik, s szombat reggelre megyéink több pontján kifehéredett a táj, persze nem több centiméteres hóról van szó, de valahol el kell kezdeni.

Főleg Békés megye középső déli, valamint keleti tájain hullott 1 cm hó, és aki korán kelt, bizony veszélyes útviszonyok közepette indulhatott útnak, hiszen frissen lehullott hóréteg vékonyan ráfagyott az utakra, s hiszen a szombat hajnali órákra kissé fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek térségünkben.

Az előttünk álló napokban fagyosabb légtömegek zúdulnak hazánk térségébe, a Dunántúlon már erős, és már szinte viharos északkeleti szél fúj, nem ritkák a 65 km/h széllökések sem, s ott már megkezdődött az eddiginél jóval fagyosabb légtömegek beáramlása, amiből Békés s Csongrád megye lakói se maradnak ki.

A reggeli szélcsendet követően szombaton Békés, és Csongrád megy tájain is fokozatosan megerősödik az északkeleti légmozgás, egy-egy 50-55 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat szombat délután, és bizony sajnos a vasárnap is erősen szeles időjárást tartogat, így igen kellemetlen időjárásban lehet részünk.

Szombaton, és vasárnap mindössze 2-3 fokon tetőznek a hőmérsékletek s azonban az erős légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk fagypont körül alakul majd, javasolt a réteges öltözködés, és az éjszakai fagyok is erősödni fognak szombat reggel még -1, vasárnap hajnalban már -3 fokra ébredhetünk majd.

Így hőmérsékleti szempontból télies napok állnak Békés, Csongrád megye lakói előtt, s kisebb hózáporok is előfordulhatnak még a hétvége folyamán, azonban jelentősebb havazás még az előttünk áll 5-6 napban bizonyosan nem várható, mint ahogyan felmelegedés sem.

Az első komolyabb havazás január első felében érkezhet, így késik ugyan a tél de nem marad el, ez biztos.

A szombati, és vasárnapi kellemetlen szél hétfőre mérséklődik, a fagyos légtömegek nyugalomba jutnak s a hétfői naptól nem várható jelentősebb légmozgás, azonban nő a ködhajlam, s így a jövő hét első felében főleg a reggeli órákban igen veszélyes útviszonyokra ébredhetnek Békés, Csongrád megye lakói és mert a köd, valamint a fagy nem szerencsés párosítás, óvatosan az utakon, elég egy rossz kormánymozdulat.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.