Friss időjárásjelentés

Közeleg a tél Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés
0 Shares

Már bizony az októberi hónapban is közel 4-5 fokkal elmaradtak a napi maximumok a megszokottól Békés, és Csongrád megye térségében, és a november második fele pedig kifejezetten télies időjárást hozhat hőmérsékletek tekintetében, azonban havazás azért még nem várható, legfeljebb a hegyekben, lássuk is a folytatást.

Továbbra is kijelenthető a mezőgazdaság, és a kertészkedők fekete éve ez hiszen ebben az évben közel 180 mm csapadékhiány gyűlt össze, és szinte minden kiszáradt, például a napraforgó, és a kukorica, de a kertekben is szinte mindent tönkretett az aszály.

2018 óta figyelhető meg ez a fokozódó aszály, ekkor telepítették be hazánkba sajnos az országos jégkármérséklő rendszert, azonban a jég továbbra is hullott, ezzel ellentétben a csapadék rendre elkerülte az ország éléskamráját, Békés megyét.

A rendszer egyértelműen nem jó célt szolgál, s telepítése óta Békés megye egyre inkább elsivatagosodik, pont ezért elszabadultak az árak boltokban, piacokon, és tápboltokban egyaránt, és ha a rendszert továbbra is ilyen módon üzemeltetik, azt alaposan megérzi a pénztárcánk is, és márpedig az illetékesek azt állítják, hogy a rendszer kifogástalanul működik, nekem személy szerint pontosan mások a tapasztalataim.

Ugyan egy hete egy ciklon hozott térségünkbe 20 mm csapadékot, de ez édes kevés, ha így haladunk a jövő évi termés is kárba vész.

Időjárásunkat a napokban is egy anticiklon alakítja, és a reggeli órákban igen veszélyes időjárási körülményekre ébredhetünk, egyre sűrűbb, makacsabb ködfoltok képződnek, amik komoly veszélyt jelentenek a közlekedőkre, sok helyen 50 méter alá csökkenhet a látótávolság az utakon, ezért nagyon óvatosan a közlekedéssel, vigyázzunk egymásra és reggelenként a köd mellé fagy társul, nő a fékút, ezt feltétlenül vegyük figyelembe.

Vasárnapig eseménytelen, csapadék, és szélmentes időjárásra számíthatunk Békés, és Csongrád megye szerte, majd hétfőn egy erős hidegfront érkezhet, de azonban jelentős csapadékot az sem hoz, viszont erős lehűlést igen s így jövő hét hétfőtől már csak 5 fok várható a nappali órákban, ami már-már téliesnek mondható.

Ügyeljünk a réteges öltözködésre, és a megfelelő vitaminpótlásra, s mert ez az időjárás rendkívül kedvez a vírusok terjedésének.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares