Friss időjárásjelentés

Közeleg az igazi ősz Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szerdai nap Békés, és Csongrád megye szerte a zavartalan napsütés jegyében zajlott, bizony, szinte nyárias időjárásban lehetett részünk, 26 fokon tetőztek a napi maximumok, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban!

Csillagfényes éjszakán vagyunk túl, bár a Tisza vonalában több helyen ködmezők képződtek, amik bizony meglephetik az óvatlan autósokat, a reggel az évszakhoz képest átlagosnak mondható, 10 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte, a légmozgás mérsékelt északkeleti.

A páratartalom 90 % körüli, tehát igen magas, ez az érték egyébként napról-napra növekszik majd, ami a jelentősen elősegítheti a hét hátralévő részében a pára és ködképződést, pénteken reggel már például kiterjedtebb ködmezők képződésével is számolnunk kell, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre.

A mai napon, tehát csütörtökön is a nyárias meleg dominál majd, akár 25-27 fokot is mérhetünk majd a délutáni órákban, szikrázó napsütés várható, jelentős légmozgás, és csapadék nélkül, bár az utóbbit már az elmúlt hetekben “megszokhattuk” itt, Békés, és Csongrád megye térségében.

Péntektől lassú, fokozatos lehűlés kezdődik, ami először az éjszaki lehűlések mértékén mutatkozik meg, ebben nagy szerepet játszik majd a fokozódó ködhajlam is.

Az előttünk álló napokban jelentős csapadék érkezésével továbbra sem kell számolnunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.