Friss időjárásjelentés

Közeleg az igazi tél Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos az év utolsó napját is elmosta az eső, és a két ünnep közötti időszakban sem lehetett részünk sem havazásban, sem télies fordulatban, s csapadékból azonban nem volt hiány az év utolsó napján Békés, és Csongrád megyében területi átlagban 8-10 mm eső hullott, lássuk is a folytatást.

A vasárnap folyamán egyértelműen a felhőké, a szitálásoké a főszerep, délután akár 9 fokot is mérhetünk ami így január elején, több mint enyhének minősíthető, és az előttünk álló pár napban még nem várható komolyabb lehűlés, hétfőn pedig egy kiterjedtebb csapadékmező érkezik, de sajnos ismét eső várható, az idei első havazás még várat magára.

A hét első napjaiban a szél kissé élénk, iránya pedig váltakozó lesz.

A csapadékzóna hétfő éjszaka elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, kedden már több napsütésben bízhatunk, viszont egyre hidegebb légtömegek szivárognak a Kárpát-medence térségébe, s bizony ennek köszönhetően szerdán már akár havas esővel is számolnunk kell Békés, és Csongrád megye tájain.

Csütörtöktől erős lehűlés veszi kezdetét, így visszatérnek az éjszakai fagyok is, és míg hétfőn akár 10 fok is lehet, csütörtökön már csak 4 fok várható a legmelegebb délutáni órákban Békés, Csongrád megyében és további lehűléssel számolhatunk a jövő hét végén, s így akár szombaton kisebb havazásban is részünk lehet.

Minden jel arra utal, hogy a tél csak késik, és nem múlik, azt már az előző években megszokhattuk, hogy a december még nem hozza meg a telet, de messze még a tél vége, így bizony komolyabb havazásokkal is számolnunk kell januárban, februárban, de még akár márciusban is, az évszakok eltolódtak de viszont ez a folyamat már sok évvel ezelőtt elkezdődött.

Csütörtök hajnalban veszélyes útviszonyokra készüljünk, mert a szerdán lehullott eső útlefagyásokat fog eredményezni Békés, és Csongrád megye számos pontján, főleg lakott területen kívül, erősávok mentén.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares