Friss időjárásjelentés

Közeleg az ősz Békés és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Minden jel arra enged következtetni,

hogy csak néhány napot kell kibírnunk az aszály, a hőhullám fogságában, Békés, Csongrád megyébe igen markáns hidegfront érkezhet s pillanatok alatt óriási fordulat következhet be időjárásunkban.

Minden idők egyik legkeményebb augusztusa

van a hátunk mögött Békés, és Csongrád megye területén az elmúlt egy hónapban 1-2 mm csapadék hullott, ami mezőgazdasági szempontból katasztrofális, és az élelmiszerárak is megsínylik majd.

Szerdán enyhe, 17 fokos reggelre ébredhettünk, szikrázó napsütés, délkeleti légmozgás társult hozzá.

Sajnos újabb hőhullám érte el térségünket,

a keddet még “megúsztuk” 32 fokkal, és ám sajnos a mai napon már ismét 35 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, remélhetőleg ez az idei év utolsó hőhulláma.

Egészen hétfőig rendkívül enyhe, 18 fokos éjszakákra számíthatunk, és kissé élénk szél társul mellé, nappalonként pedig akár 36 fokot is mérhetünk Békés, s Csongrád megye tájain, csapadék, és jelentősebb szélerősödés nem várható.

Az igazi drasztikus változást

a keddi nap hozza majd meg, egy igen erős hidegfront éri el Békés, s Csongrád megye térségét, a front már jelentős csapadékkal, s közel 15 fokos lehűléssel érkezik, a rendkívül aszályos, forró augusztus után beköszönt az ősz Békés, s Csongrád megye térségében is.

Míg jövő hét hétfőn még 35,

szerdán már csak 21 fok várható a nappali órákban.

A lehűlés tartósnak bizonyul, és igen jelentős zivatarokra, sőt, viharokra van kilátás, és egy-egy zivatart viharos kifutószél, jégeső kísérhet, például Madrid környékén is óriási viharok alakultak ki villámárvízzel, és lapátolni lehetett a jeget az utcákon.

Összegezve néhány nap,

s érkezik az ősz Békés, s Csongrád megyébe is, és bizony heves zivatarokkal, helyenként akár komolyabb jégesővel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.
Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.