Érdekességek

Közösen készülnek a vadászati világkiállításra

- HirdetésVadászati kultúra

Közösen készülnek a vadászati világkiállításra2018.06.14Közösen készülnek a vadászati világkiállításra 2

A napokban együttműködési megállapodást írt alá a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége és a Kárpátaljai Vadászok Egyesülete a nemzeti összetartozás jegyében. A Salánkon megrendezett eseményen az OMVK újonnan megválasztott főtitkára, Bajdik Péter, valamint a Magyar Vadászati Védegylet elnöki tisztségét betöltő miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt is részt vett.

Az együttműködési megállapodás alapvető célja, hogy a két szervezet segítse, támogassa egymás tevékenységét. Fontosnak tartják a vadásztársaságok és más vadgazdálkodó szervezetek, vadászok határon átnyúló társadalmi összefogását, érdekeinek képviseletét és védelmét, a szakmai és vadászbaráti kapcsolatok továbbfejlesztését, a fenntartható, bölcs vadgazdálkodás és vadászat, a vadászati kultúra, illetve a vadászok szakmai és etikai ismereteinek bővítését.
Mint közismert, Magyarország rendezi 2021-ben a vadászati világkiállítást, s ennek egyik kiemelt helyszíne Vásárosnamény lesz. Az együttműködési megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a határ két oldalán működő szervezetek közös programokat szervezzenek. A Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége ugyanakkor vállalja, hogy képviseli a Kárpátaljai Vadászok Egyesületébe tartozó tagok érdekeit az Országos Magyar Vadászati Védegyletnél és az Országos Magyar Vadászkamaránál.

Fotó: kormany.huCsatlakozzon a beszélgetéshez