Mezőgazdaság

Különálló vállalattá válik A DowDuPont™ mezőgazdasági divíziója

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. február 28., szerda • 15:14 Különálló vállalattá válik A DowDuPont™ mezőgazdasági divíziója

-- Hirdetés

A DowDuPont™ (NYSE: DWDP) mezőgazdasági divíziója bejelentette a tervek szerint 2019. június 1-jével különváló vállalat nevét. A tervezett mezőgazdasági vállalat neve Corteva Agriscience™ lesz – a „Corteva” a szív és a természet szavak kombinációjából ered.

A Corteva Agriscience™ megtestesíti a vállalat azon célját, hogy emelje a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generációk számára is – áll a DowDuPont közleményében.

Ez egy izgalmas utazás kezdete – mondta James C. Collins Jr., a DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának operatív igazgatója. A Corteva Agriscience™-be három üzletág kerül, amelyeknek generációk óta erős kapcsolata van a gazdálkodókkal. Az új név magában hordozza a hagyományaink tiszteletét és azt az elkötelezettséget, amivel a jövőben is nagy mértékben kívánunk hozzájárulni a gazdálkodók termelékenységének növekedéséhez, és a termékeiket fogyasztók egészségéhez és jólétéhez. Az iparági viszonylatban is egyedülállóan kiegyensúlyozott termékportfoliójával, a közel egy évszázada halmozódó mezőgazdasági szakértelmével és a páratlan innovációs képességével a Corteva Agriscience™ vezető mezőgazdasági vállalat lesz, amely a teljes élelmiszeripari értéklánccal együttműködik annak érdekében, hogy biztosítva legyen az egészséges élelmiszerek kínálata.

A Corteva Agriscience™ egyesíti a DuPont Növényvédelmi üzletágát, a DuPont Pioneert és a Dow AgroScience-t, így hozva létre egy, az iparágában meghatározó, egyedülálló mezőgazdasági vállalatot, amely vezető pozícióval bír a vetőmag-technológia, a növényvédelem és a mezőgazdasági felhasználású digitális technológia piacán.

A tervezett vállalatba kerülő üzletágak jelentős szakembergárdával, technológiákkal, innovációkkal és kutatási-fejlesztési kapacitással rendelkeznek, így a Corteva Agriscience™ olyan mértékben lesz képes segíteni a gazdálkodókat a jobb minőségű, egészséges és bőséges termés elérésében – mindezt kevesebb természeti erőforrás felhasználásával -, hogy az egyedülálló hatással lesz a világ élelmiszeriparára.

Továbbra is nagy energiát fektetünk be a már elismert, prémium kategóriás mezőgazdasági márkáink, így a Pioneer®, a Mycogen®, a nemrég bevezetett Brevant™ vetőmagok, vagy a díjnyertes növényvédelmi termékeink, mint az Aproach® Prima gombaölőszer és az Arylex™-et tartalmazó Quelex™ gyomirtó fejlesztésébe, miközben új termékeket is piacra dobunk – mondta Collins.

Azon felül, hogy bejelentették a tervezett vállalat nevét, bemutatták a Corteva Agriscience™ vállalati arculati elemeit és logóját a Commodity Classic-on, az Egyesült Államok legnagyobb termelői vásárán.

A tervezett vállalat székhelye az egyesült államokbeli Wilmingtonban (Delaware állam) lesz, itt kapnak helyet kulcsfontosságú vállalati támogató funkciók. A Johnstonban (Iowa) és Indianapolisban (Indiana) lévő telephelyek globális üzleti központként működnek majd, innen irányítják az üzletágakat, az üzleti támogató funkciókat, a kutatás-fejlesztést, a globális ellátási láncot, az értékesítést és a marketing tevékenységet.

A DowDuPont számos eseményen segíti majd az új márkanév ismertségének növelését a divízió különálló vállalattá alakulásának időpontjáig.

agrotrend.hu / DowDuPont

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>