Friss időjárásjelentés

Látszik a kánikula vége, Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Sokakat megvisel ez a várt, azonban hirtelen jött nyár, és Afrika felől igen forró légtömegek árasztottál el Békés, Csongrád megye térségét, a rossz hír az, hogy a forró légtömegek beáramlása tovább folytatódik, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Európában azért nem ilyen nyugodt a légkör, kedden délután Horvátországban óriási jégeső pusztított, s akadtak olyan területek, ahol a jégátmérő meghaladta a 10 cm-t, s mondani sem kell, hogy bizony az már “mindent visz”, amit érdemes róla tudni, hogy HP szupercelláról volt szó, ami rendkívül erős feláramlás mentén tud kialakulni, ez a nagy vihar Szlovéniában is nagy károkat okozott, s Lengyelországban is erős zivatarok, sőt, viharok alakultak ki.

Békés, és Csongrád megye időjárását továbbra is egy anticiklon alakítja, mely biztosítja a zavartalan, így jobbára napos, csapadékmentes időjárást, a délkeleti áramlással pedig a kánikula fokozza erejét, s sajnos igen kemény napok várnak ránk, extrém magas UV sugárzással, s valamint napról-napra egyre fokozódó hőséggel.

Ennek következtében csütörtökön 34 fok várható, ami indokolttá teszi a harmadfokú hőségriasztást, így aki teheti, ne tartózkodjon sokat a napon, és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, nagy a kiszáradás veszélye, ha komolytalanul vesszük a figyelmeztetést.

Pénteken, és szombaton 36 fok magasságában tetőzik a kánikula, majd vasárnap este már egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, heves zivatarokkal érdemes számolnunk, az eddigi délkeleti légmozgást vasárnap este már erősödő északnyugati váltja, a front is ebből az irányból fog érkezni.

A front érkezésével a lehűlés sem marad el, de azért komoly lehűlésben ne reménykedjünk, 5-6 fokot hűl a levegő hőmérséklete a hétfői napra, és a zivatarok miatt kellemetlen, páradús időjárásra számíthatunk Békés és Csongrád megye térségében a hétfői, valamint keddi napon.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.