Hírek

Lefenyítettek egy kamionost Romániában!

- Hirdetés

Sajnálatos hír érkezett, egy magyar kamionost atrocitás ért a romániai A3 autópálya egyik pihenőjénél, s az elkövetők kollégák, pontosabban románok voltak, s manapság egyre több konfliktus alakul ki sajnos a különböző nemzetiségű kamionosok között.

Talán nem meglepetés a magyar kollégáknak, hogy a külföldi kamionosok tesznek a közlekedési és egyéb szabályokra hazánkban, ebbe beletartozik a maximális megengedett sebesség betartása, elsőbbségadás, s egyéb dolgok, gyáraknál megy a biztonsági őr zsebébe a 10-20 euro, és már be is engedik hiába érkeztünk hamarabb.

A külön érdekesség hogy saját hazájukban elvárják a külhonos sofőröktől a szabályok betartását, s sajnos ha vét egy külföldi sofőr könnyen bajba keveredhet, de talán még véteni sem kell.

A magyar kamionsofőr Creata felé haladt, majd megelőzött egy román sofőrt, aki előtt egy másik haladt, amint az előzés megtörtént, közrefogták a magyar sofőrt, s megállásra kényszerítették felszólították, hogy azonnal szálljon ki ( törték a magyart).

Mivel menekülni nem tudott a sofőr, elnézést kért, de ez nem volt elég, feltépték ajtaját, és kirángatták a fülkéből, földre vitték, s a fülébe súgták, hogy ne merje őket megelőzni, mert az Ő országuk,  nem előzhet csak ha ők megengedik, vagy jelzik.

Búcsúzóul letörték visszapillantóját, és kirúgták bal hátsó indexlámpáját, és közölték, ne merjen szólni a rendőrségnek, mert rosszul jár. Megkerestük az érintett cég képviselőjét is aki nem járult hozzá fotók, így hanganyag rögzítéséhez sem, az ügyben nagy a titkolózás a kamionost szerencsére nem bántalmazták, de az anyagi kár jelentős.

Érdekes felfogás ez mert hazánkban a külföldi kamionosoknak mindent szabad fordítva ez nem működik sőt, már hatóág sem kell a román kamionosok öntörvényűleg elintézték az ügyet, és szigorításokra lenne szükség, mert a jelenlegi helyzet kezd tarthatatlan lenni, ami egyik ország fuvarozóinak sem jó sajnos.

Reméljük továbbá azt is, hogy az ilyen sofőrök egyszer az emberükre akadnak.

A cikk osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.